fbpx
spot_img

Sprski gladijator Miloš Kostić za Pokazivač: Imao je više sreće

Svako polje, oblast, delatnost iznedri mnoštvo stručnjaka, ali se pojedinci uvek izdvajaju. Za borce koji ulaze u „oktagon“ svakako možemo reći da su najhrabriji, a napravili smo listu najboljih među njima

Možda najbolja definicija Ultimejt fajta  je „borba na život i smrt“! „Oktagon“ je rezervisan samo za najspremnije, najhrabrije i najimpulsivnije borce – GLADIJATORE!

Milioni ljudi pune dvorane širom sveta, gledanost na malim ekranima je ogromna, a finansijski obrt ide u nebesa… Nije u pitanju fudbal, košarka, američki fudbal, već MMA ili kako kod nas vole da kažu – ultimejt fajt.

Svako ko je bar jednom pokušao da se bori u oktagonu ili ringu sanja o ulasku u UFC, najprestižniju svetsku promociju. Ali mesta u eliti ima samo za odbrane. A tamo je i jedan Srbin. Miloš Kostić, momak iz Vranja, prvi je naš borac koji je uspeo da se domogne UFC. Taj put bio je užasno težak, a Miloš je usput pokupio nadimak Srpski Gladijator, što dovoljno govori šta je sve prošao.

Miloš Kostić, MMA borac iz Vranja, borio se u subotu u organizaciji Oktagona, i izgubio od slovačkog borca sprskog porekla Vlasta Čepo.

Kostić je izjavio da je veoma ponosan što je učestovao na jednom ovakvom događaju svetskih razmera.

Sve je bilo na visokom nivou i zahvalio bih se organizatorima na pozivu. Nije mala stvar stati i boriti se protiv najboljih boraca, najboljih trenera i organizacije poput “American top team”-a – rekao je Kostić.

Kostić je po svom planu zauzeo sredinu kaveza i prvi krenuo u napad. Početak borbe išao je u njegovu korist, gde je zadao par udaraca i naterao protivnika da se povuče.

Krenuli smo u malo jaču rezmenu, i on je, nažalost, imao više sreće i pogodio me u jetru, kada sam ja ostao bez daha – rekao je Kostić za naš portal.

On je naglasio da nikada nije bio spremniji za borbu, i da je u kavez ušao sigurniji u sebi više nego ikad.

Telo mi je bilo spremno za jak pritisak I bio sam pripremljen da prođem kroz trnovit put samo da ostvarim svoj cilj. Žao mi je što nisam mogao da pokažem svoj maksimum i što me je taj jedan uradac odnosno gubitak daha koštao pobede – kaže Kostić.

Podsećamo, Kostić se za ovaj meč spremao u MMA klubu “Top Team” iz Niša i “Sparta gym” iz Vranja.

Zahvalio bi se svim ljudima koji su bili uz mene i podržavali me, zahvalan sam sponzorima. Posebna zahvalnost ide trenerima iz “Sparta gym” i MMA klubu iz Niša, “Top Team” – završava Kostić.

Marko Spirić

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.