fbpx
spot_img

Mira Eka nagrađena nagradom Balkana za 20 godina umetničke karijere, ali i to na dan njenog rođendana!

Gromoglasan aplauz u krcatoj dvorani Sava Centra.

Ova umetnica koju možemo videti na Belgrade Fashion Week dešavanjima i ostalim gradskim poznatim, modnim događajima poznata i po svom višetiražnom romanu ,,Žena kao stena“, ima veliki povod za duplo slavlje. Kako je krajem prošle godine dobila nagradu za umetnost, modu i slikarstvo – Svestranost u umetnosti, tako je nastavila da ređa priznanja jedno za drugim.  Na svečanoj ceremoniji dodele priznanja ,, Balkanska nagrada 2019. “  u krcatoj dvorani Sava Centra u Beogradu, za rezultate ostvarene u kulturnom, javnom i privrednom životu na teritoriji čitavog Balkana,  dodeljena joj je statua za ,, Očuvanje arhaičnih motiva i 20 godina umetničke karijere“ . Po odluci žirija, ovo priznanje pripada onima koji su svojim stvaralaštvom privukli pažnju medija na Balkana.   
,, Moja osećanja su setna. Pomešana. Uzbuđena. Tokom svoje karijere a i u privatnom životu, upoznavala sam mnoge ljude na različitim kontinentima. Nisam znala da ću u svim tim državama ostvariti kontakte, saradnju, prijateljstva. Danas, imam razloga da budem srećna jer sav moj trud, rad i angažovanje u okviru očuvanja kulture Srbije, Balkana i drugih kultura ovog sveta ima smisla, jer sam nagrađena najprestižnijom nagradom na Balkanu, a to je ,, Balkanska nagarada“ u jedinstvenoj, specijalnoj kategoriji ,, 20 godina umetničke karijere“. Ova kategorija ne može pripasti svakome, jer jubilej je specifičan, a meni posebno značajna statua jer je uručena baš na dan mog rođenja. S podrškom kolega, prijatelja i medijskih radnika moja misija je velika i ostavlja ozbiljan trag“ izjavila je vredna, neumorna i talentovana srpska modna dizajnerka i književnica Mira Knežević Eka.
Ovim prestižnim priznanjem, mogu se pohvaliti i: Suzana Mančić voditeljka i pevačica, Snežana Savić koja se pesmom ,,Topolska“ predstavila publici; glumica i vokalna solistkinja, Kiki Lesendrić i orkestar, Sandra Rešić pevačica, Dušan Svilar pevač, sestre Gobović etno umetnice, Boban Stanković virtuoz na harmonici, grupa Luna i Čeda Čvorak, Draga Jovanović, Mileva Pavlović prof. dr i drugi.
Marko Spirić

PRIJATELJI PORTALA POKAZIVAČ

 

Frizerski salon NIDŽA M – ulica Vlasinska broj 2 – Vranje 

Telefon: 064/264-9-602

OPTIKA    VID    (dr Mirjana Ilić Stošić – oftamolog)

Kralja Stefana Prvovenčanog 205   Vranje 

tel: 017/420-999  email :[email protected]

Kozmetički salon “SILUETTE”, ul. Lenjinova 19. – Vranje

telefon 069/12-47-958

PET SHOP „ZOOMANIJA“ – Save Kovačevića 40- Vranje 

 

 

 

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.