fbpx
spot_img

Miša Janketić dobitnik Statuete „Joakim Vujić“

Kagujevački Knjaževsko-srpski teatar odlučio je da Statuetu Joakim Vujić dodeli glumicu Mihailu Miši Janketiću.

Miša Janketić

Foto: Marko Đoković / RAS SrbijaMiša Janketić

Žiri u sastavu Dragan Jakovljević, reditelj, predsednik žirija, Miloš Krstović, direktor Knjaževsko-srpskog teatra, Ivana Nedeljković, glumica i predsednica Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije, Željko Jovanović, pozorišni kritičar i Čedomir Štajn, glumac, ovako je obrazložio svoju jednoglasnu odluku: „Knjaževsko-srpski teatar ima čast i zadovoljstvo da gospodina Mihaila Mišu Janketića uvrsti u plejadu dobitnika Statuete ‘Joakim Vujić’ za doprinos pozorišnom životu Srbije. Njegova glumačka ličnost obogatila je pozorišnu, filmsku i TV scenu Srbije i bivše Jugoslavije proteklih decenija. Igrajući podjednako uspešno u najraznovrsnijem repertoaru i u najrazličitijm žanrovima, na pozorišnoj sceni, TV ekranu, radiju, filmu postao je laureat najvažnijih priznanja: od Sterijinih nagrada i ‘Zlatnih ćurana’ do Dobričinog prstena i ‘Pavla Vuisića’ za životno delo. Statueta ‘Joakim Vujić’ se prirodno pridružuje ovoj niski nagrada i priznanja bardu naše scene“.

Statueta se svake godine za Dan teatra na Sretenje Gospodnje, 15. februara, svečano uručuje laureatu za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji.

Statueta "Joakim Vujić"

Foto: PromoStatueta „Joakim Vujić“

Prsten sa likom Joakima Vujića dodeljen je glumicu Bratislavu Slavkoviću Keši za izuzetan doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra i afirmaciji njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu.

Medaljon sa likom Joakima Vujića za pomoć pri unapređenju rada Teatra i ostvarivanje programskih ciljeva, kao i promociju pozorišta u širem regionu dodeljuje se Kompaniji „Prizma d.o.o.“ iz Kragujevca. Ovim priznanjem Knjaževsko-srpski teatar iskazuje zahvalnost direktoru kompanije gospodinu Tanasiju Kataniću za višedecenijsko aktivno učešće u produkciji i imidžu Teatra.

Godišnje nagrade Teatra dodeljuju se Sanji Matejić za ulogu Sonje Aleksandrovne u predstavi „Ujka Vanja“ Antona Pavloviča Čehova u režiji Jovana Grujića, Saši Đorđeviću, šefu tehnike i materijalnom knjigovođi Snežani Nedeljković za izuzetnu posvećenost poslu i ostvarene rezultate u protekloj godini.

Izvor: blic.rs

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.