fbpx
spot_img

Najava predstave „Profesionalac“

Na Cetinju , u srijedu 5.  septembra 2018. u Parku 13. jul, Otvorena scena, Akord teatar će održati predstavu „Profesionalac“.
Milan Nikčević je 2017. osvojio nagradu za najboljeg glumca na FDA u Bijelom Polju.

Akord teatar Nikšić

Predstava „Profesionalac“

Tekst: Dušan Kovačević

Režija: Dragan Knežević

 

Igraju:

 Teja: Vojo Mrvaljević

 Luka Laban: Milan Nikčević

 Marta: Milica Kekić

 Ludak: Vladimir Kovačević


Radnja predstave smještena je u period između 1991. i 2001. godine. Teja je novi direktor jedne izdavačke kuće. Ima posebno težak dan jer njegovi radnici prijete štrajkom. Baš tad ga sekretarica obavještava da ima posjetioca koga nikako ne može da se otarasi.

Nezvani gost dolazi sa koferom u kome se nalaze predmeti koji direktoru izgledaju poznato. Između ostalog, tu je i hrpa knjiga za koju će se ispostaviti da ih je sam Teja napisao, iako on to još uvijek ne zna.  Naime, misteriozni posjetilac je Tejina sjenka, čovjek koji ga je godinama pratio zbog njegovih radikalnih opozicionih stavova.

Knjige su nastale na osnovu policijskih dosijea. Kao i mnoga druga Kovačevićeva djela, ova drama sa elementima komedije, sa puno cinizma i ironije,govori o ovdašnjem mentalitetu i apsurdu življenja u policijskoj državi.

Kulturno kreativni centar “Akord”
Kulturno kreativni centar “Akord”
Kulturno kreativni centar “Akord” iz Nikšića je osnovan prije 21 godinu. U našem Centru sa velikim uspjehom se bavimo pozorištem za djecu, tinejdžere i odrasle, folklorom, modernim i tradicionalnim plesom, manekenstvom i muzikom (horsko pjevanje). Na brojnim muzičkim, pozorišnim i plesnim festivalima i takmičenjima “Akord” je osvajao brojne nagrade i medalje, većinom prva mjesta.