fbpx
spot_img

“Nekazano” dobilo svoju maslinu!

Zahvaljujući Fondaciji „INFO sport CG” i njihovom  Predsjedniku, mr Miodragu Banoviću, prof. i Udruženju „Maslinari Bara” sa Predsjednikom Ćazimom Alkovićem  danas je završena akcija sađenja maslina po planu a u sklopu koje je posađena maslina br.45 – Maslina međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano”, u Parku „Maslina i rogača”.

Udruženje “Nekazano” je dobilo svoju maslinu kao priznaje za rad na promociji kulture i lijepe pisane riječi.

Ranije je akcija odgađana zbog loših vremenskih prilika.

 

Opšti je utisak a i riječi su gospodina mr Miodraga Banovića, prof. – da su građani Bara ovom akcijom, kao i u svim dosadašnjim ekološkim akcijma na uređenju priobalnog pojasa Opštine Bar, pokazuju i dokazuju visoki stepen ekološke svijesti, savjest i brigu o svojoj ekološkoj državi Crnoj Gori.

 

Vjerujemo da ćemo i kod nekoliko pojedinaca/ki, koji su polomili, isčupali i zapalili mlade sadnice maslina uticati na podizanje ekološke svijesti, podstaći osjećanje pripadnosti svome Baru i svojoj ekološkoj državi Crnoj Gori. Želimo da vjerujemo da ih više neće uništavati i da će nam se pridružiti kao partneri na revitalizaciji ovih maslinjaka i svim drugim ekološkim akcijama u našoj ekološkoj Crnoj Gori.

Svi zajedno, sačuvaćemo mlade zasade maslina u „Maslinjaku jubileja” na kompleksu Sportski centar Bar, nećemo dozvoliti da se desi još jedna ekološka katastrofa u Baru i sa našim sugrađanima nastavićemo da stvaramo pretpostavke za bolji i ljepši Bar, bolju i ljepšu budućnost budućim generacijama.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.