26. Januara 2020. | 03:03
Početna / Satatatira / Nepodmitljive priče

Nepodmitljive priče

GOSPODIN MIŠIĆ

Kosta Simić, novinar jednog srpskog dnevnog lista intervjuisao je najstarijeg stanovnika Beograda.

– Gospodine Mišiću, Vaša radna biografija je neverovatna i vrlo zanimljiva, skoro kao i Vaše godine. Molim Vas da navedete po redu šta ste sve u životu radili.

Čovek se osmehnu pa drhtavim glasom poče da govori:

– Tokom studiranja, radio sam kao fudbalski sudija u nižim ligama. Dve godine kasnije, prešao sam u policiju. Nakon deset godina napustio sam mesto načelnika beogradskog SUP-a i osnovao političku partiju. Na izborima sam uvek dobijao potreban broj glasova i tako stalno bio deo vlasti. Jednom ministar saobraćaja, drugi put ministar finansija, pa unutrašnjih poslova, trgovine, pa ministar zdravlja i na kraju prosvete.

– Sve to ste radili? – upita Simić.

– Ima toga još. Postavljan sam za direktora pet javnih preduzeća, bio ambasador u Beču, pa Atini i dva puta u Rimu. Biran sam za savetnika predsednika države, pa potom premijera. Sa mesta direktora televizije otišao sam u kasnu  penziju.

Novinar je u neverici vrteo glavom.

– Ali gospodine Mišiću, obavljali ste vrlo odgovorne, rizične i teške poslove koji utiču na zdravlje, pa samim tim i na životni vek. Kako ste uspeli da se sačuvate i dočekate desetu deceniju?   Starac se kreštavo nasmeja i reče:

– Ah, ne znam, sudbina valjda – a sebi u bradu dodade – zahvaljujući nedostatku dokaza moj mladiću.

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Dejan Dimitrijević Mita

Dejan Dimitrijević Mita
Radijski voditelj, pesnik, stočar, rodoljub, komedijaš, pisac, humanista. Dobitnik mnogobrojnih aplauza, osmeha i tapšanja po ramenu. Izdao dve knjige poezije i jednu knjigu satiričnih priča. Dobitnik Vib-ove nagrade.