fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota : Kako da vam farba bude dugotrajnija

https://youtu.be/Z_2hOl56cL8

Kako da vam farba bude dugotrajnija? Koliko god se često farbali, čini vam se da vam se izrastak stalno vidi i da biste svako malo mogli da osvežite boju? Kako biste uštedeli na utrošenom vremenu na farbanju, ali i novcu za nova pakovanja farbe, donosimo četiri trika pomoću kojih će vaša boja trajati duže.

 

Prikrijte izrastak

Slično kao što šampon za suvo pranje kose prikriva masnoću, pomoću pudera je moguće zakamuflirati izrastak. Nanosi se prstima i potrebno ga je što bolje umasirati u koren kose i, po potrebi, raščešljati kosu.

Koristite proizvode namenjene farbanoj kosi

Kako da vam farba bude  dugotrajnija? Šampon za masnu, neposlušnu, suvu kosu…ponekad nam se čini da je izbor preveliki! Međutim, zaista je potrebno da koristite proizvod namenjen isključivo vašem tipu kose, a ukoliko želite da sačuvate boju, onda je to šampon namenjen farbanoj kosi.

Promenite razdeljak

Ukoliko želite da prikrijete sede vlasi pre sledećeg farbanja, premeštanje razdeljka s jedne na drugu stranu idealno je rešenje za vas. Takođe, jedno od najboljih rešenja u ovom smislu je cik-cak razdeljak koji je pogotovo dobro rešenje za neobavezne večernje frizure

Hranite kosu

Kao što različitim hidratantnim kremama hranimo kosu, neophodno je i kosi pružiti isti tretman. Kosu nikako ne treba prati svakog dana, već najviše svakog trećeg, a između pranja možete koristiti šampon za suvo pranje.

Lepa i zdrava kosa

Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.