12. Decembra 2019. | 07:25
Početna / Satatatira / Nepodmitljive priče

Nepodmitljive priče

POSAO

Dižući čašu vina, Bojan uzviknu:

– Čestitam ti kume na zaposlenju! Ti za mene više nisi Dragan nego Srećko! Hajde molim te, objasni kako si dobio posao. Konkurisao si za mesto službenika u ministarstvu finansija, a dobio… ma ne smem ni da izgovorim. Jeste da si doktor ekonomskih nauka, poliglota, pesnik, šahista i da ne nabrajam dalje, ali brate previše je to za jednog čoveka.

Osmehnuvši se, Dragan reče:

– Ovoga puta kume, poslao sam drugačiju biografiju. Smučilo mi se više da pišem sve to što si nabrojao i da bivam odbijen pa sam odlučio da slažem tj. da se malo poigram njima. Napisao sam da imam završenu osnovnu školu, a da je srednju završio moj otac umesto mene automobilom kupljenim direktoru. Vojsku nisam služio, ali sam bio u zatvoru zbog lažnog svedočenja. Po izlasku iz zatvora, osnovao sam savetodavnu agenciju JA TEBI TI MENI. Posao je cvetao pa sam delatnost proširio preduzećem za prodaju magle, a kasnije i bankom LEVA RUKA DESNI DŽEP. Naveo sam da rukovodim i humanitarnim udruženjem OBEĆANJE LUDOM RADOVANJE. Zatim sam dodao da sam veliki borac za kulturu te da imam tezge na svim većim vašarima u zemlji. Da volim i umetnost dokazujem time da sam sponzor i menadžer dvema pevačicama koje nastupaju na onim istim vašarima. Biografiju sam pisao ćirilicom, ali sam tu i tamo ubacio po neko latinično slovo. Na pravopis i gramatiku nisam mislio. Eto moj kume, tako sam dobio posao ministra finansija, kulture i kapitalnih investicija.

 

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Dejan Dimitrijević Mita

Dejan Dimitrijević Mita
Radijski voditelj, pesnik, stočar, rodoljub, komedijaš, pisac, humanista. Dobitnik mnogobrojnih aplauza, osmeha i tapšanja po ramenu. Izdao dve knjige poezije i jednu knjigu satiričnih priča. Dobitnik Vib-ove nagrade.