fbpx
spot_img

Nešto me goni – novi singl Galije!

Foto: Ivan Grlić
Foto: Ivan Grlić

Legendarna rok grupa Galija objavila je novi singl „Nešto me goni“, pred veliki beogradski koncert 29. decembra u Hali sportova, kojim slavi 40 godina postojanja. Singl je najava novog albuma Galije, koji bi trebalo da se pojavi iduće godine kao izdanje promoterske kuće Long Play.

Frontmen Nenad Milosavljević opisuje „Nešto me goni“ kao pesmu sa „neverovatno pozitivnom energijom“, koja na simboličan način govori o muzičarima i ostalim umetnicima koji postoje i rade 30, 40 ili 50 godina.

„Sve nas zamišljam kao maratonce. Sada, pri kraju karijere, trčimo počasni krug. Možda i poslednji“, objašnjava Neša Galija.

Na stihove Predraga Pece Milosavljevića, muziku za „Nešto me goni“ je napisao Nenad Milosavljević, koji je napravio i aranžman, zajedno sa poznatim producentom Sašom Habićem. Poletnu pop-rok pesmu, uz elemente progresivnog roka, koji podseća na Galijine početke 1976. godine, potcrtava i daje joj neočekivani prizvuk irskog folka, gitara Dragutina Jakovljevićeva Gute.

„Guta nije samo svirač gitare. On uvek ozbiljno utiče na aranžman i daje pesmi neverovatan tok. ‘Nešto me goni’ je krenula u novom pravcu kad smo čuli gitaru. To je interakcija koja pokazuje zašto je bitno da su u timu svi kreativci. Saša Habić je među najboljima, ako nije i najbolji producent na našim prostorima. On je prepun ideja. Postali smo kao porodica. Dugo se nisam toliko radovao novom albumu“, kaže Neša Galija.

Galija je osnovana 1976. godine u Nišu, a publiku je brzo pridobila pesmama kao što su „Gospi“, „Decimen“, „Burna pijana noć“, „Još uvek sanjam“… Jednu od najupečatljvijih karijera na muzičkoj sceni Jugoslavije i Srbije, Galija je nastavila nižući hitove kakvi su „Skadarska“, „Trube“, „Da li si spavala“, „Da me nisi“…
Legendarna rok grupa Galija obeležiće 40 godina postojanja velikim koncertom 29. decembra u Hali sportova u Beogradu, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

https://www.facebook.com/events/353315721682957/

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.