fbpx
spot_img

Nov nameštaj i didaktički materijal za vrtić u Žagubici

Novak Đoković fondacija kompletno je opremila novim nameštajem PU “Poletarac” u Žagubici. Naši predstavnici su , 9.avgusta, na 30. rođendan PU “Poletarac” obišli ovu dečiju ustanovu i svojim dolaskom obradovali mališane i njihove vaspitače.

Reč je o donaciji u iznosu od 350.000 dinara, a više od 128 mališana koji pohađaju ovaj vrtić ubuduće će uživati u novim stolovima, stolicama, tepisima, ali i novom didaktičkom materijalu i knjigama, koje su obezbedili prijatelji i partneri fondacije kompanije Sportimpex, Zomex i JRJ-Moj izdavač. Inače, ovo je prvi projekat realizovan kroz konkurs koji je bio raspisan krajem prošle godine i okviru koga će do kraja 2016. biti urađeno ukupno 20 projekata.

Predstavnici Novak Đoković fondacije su danas 9.avgusta na 30. rođendan PU “Poletarac” obišli ovu dečiju ustanovu i svojim dolaskom obradovali mališane i njihove vaspitače. Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Fondacije, istakla je ovom prilikom da je veoma ponosna što je donacija u Žagubici relizovana veoma brzo.

Zaista je divan osećaj videti koliko toga smo uradili za kratak vremenski period. Kada smo prvi put došli, vrtić je bio u veoma lošem stanju i zato smo se potrudili da dobije ne samo nov nameštaj, već i više od onoga što je zahtevano prijavom na prošlogodišnji konkurs. Zahvalni smo našim prijateljima koji su prepoznali važnost ulaganja u rani razvoj, u ovom slučaju potrebe dece iz jedne nerazvijene opštine, i pomogli nam da “Poletarac” dobije nove knjige, materijal neophodan u radu sa decom predškolskog uzrasta, nove police i ormare. Ovo je prva donacija koju smo realizovali od najavljenih 20 projekata i čeka nas još puno posla do kraja ove godine, istakla je Džudža Jakovljević.

Zagubica NDF - 15Safet Pavlović, predsednik Opštine Žagubica, izrazio je zahvalnost Fonaciji na odabiru vrtića “Poletarac” kada je reč o donaciju koja je usmerena na opremanje ovog predškolskog objekta.

Ova donacija jako puno znači prvenstveno našim mališanima zbog kojih je vrtić i aplicirao, a naravno i zaposlenima i Opštinskoj Upravi. Deca će sada imati daleko bolje uslove boravka u vrtiću, veću motivaciju za učenjem, igrom. Takođe, jako smo zadovoljni i tehničkom stranom saradnje sa zaposlenima u Novak Đoković fondaciji što se tiče potpisivanja ugovora o donaciji i rokova realizacije opremanja, rekao je Pavlović.

Zagubica NDF - 12Oduševljenje nisu krili ni zaposleni u “Poletarcu”. Vanja Milutinović, direktorka PU, rekla je da su zaposleni i deca izuzetno zadovoljni ostvarenom saradnjom sa Fondacijom koja je bila više nego uspešna.

Donacija je bila veća od aplicirane i naš mali vrtić je dobio rođendanski poklon za 30. rođendan. Zahvaljujući Fondaciji mališani iz Žagubice će moći da pohađaju vrtić opremljen novim, kvalitetnijim i dečjem uzrastu prilagođenim nameštajem. Takođe, opremili su grupe novim etisonima i tepisima, kao i igračkama, didaktičkim igrama i literaturom za decu. Oduševljeni smo razumevanjem i profesionalnošću zaposlenih u Fondaciji, kao i njihovom ažurnošću da izađu u susret našim potrebama, istakla je Milutinovićeva.

Zagubica NDF - 5Novak Đoković fondacija će do kraja 2016. godine realizovati projekte koji su izabrani na konkursu u periodu od 20. oktobra do 20. decembra prošle godine. Sredstva će biti uložena u rekonstrukciju i adaptaciju predškolskih i školskih objekata, kao i nabavku neophodnog nameštaja i opreme namenjene mališanima iz 20 gradova širom Srbije. Projektima će biti obuhvaćeni i objekti u opštinama koje su bile pogođene poplavama u toku 2014. i 2016. godine, a u planu je i adaptacija prostora u nedovoljno razvijenim sredinama, gde će biti otvorene nove Školice života.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Foto: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.