fbpx
spot_img

Njena priča vas neće ostaviti ravnodušnim: Izgubila sina i supruga

Tragedija, očaj i siromaštvo
Tragedija, očaj i siromaštvo

Milkana Mitić radila je dvadesetdevet godina u konfekciji “Yumco”. Živela je zajedno sa suprugom i sinom u zgradi u kojoj i dan danas nema struje i vode (naselje Čerenac) u Vranju. Od trećeg novembra te kobne 2014 godine, kada je Milkanin sin jedinac Miroljub (29) poginuo u saobraćajnoj nesreći, izgubile su se i sve nade i svi snovi koje je imala. San je jedini trenutak kada bi mogla da vidi njegov osmeh i reči koje bi utešile sirotu majku.

Njena tužna sudbina se tu ne završava. Zla sudbina poigrala se sa njenim životom. Tačno četiri meseca kasnije suprug Ljubiša koji je kraće vreme bolovao od karcinoma zbog stresa i prevelike tuge za sinom umire. Od tragedije koja ju je snašla, nesrećna žena svaki dan provodi na groblju, a kad padne veče ljubi sliku svog sina sa nadom da će ga u snovima makar zagrliti i biti sa njim.

stan Milkane Mitić iz Vranja

Najteže je zaključati vrata, ući u praznu sobu među četiri zida i čekati da san dođe na oči, a njega nema iako sat otkuca i 3 sata posle ponoći.. Ne može novac nadomestiti gubitak najmilijeg bića. Ne može se novčanica uzeti i staviti u srce da popuni prazninu. Ništa na svetu se ne može meriti sa tim gubitkom i ništa ga ne može nadomestiti. Bol ranjive majke na trenutak može umanjiti topla ljudska reč.

Humanitarna NVO Nacional Realizam sa juga Srbije, Milica Vasiljević sa novinarom obišli su Milkanu kako bi sa njom podelili njenu patnju i bar na trenutak pomoći joj da zaboravi bol oštriju od oštrice noža.

Posle strašne porodične tragedije, Milkana je ostala bez posla i penzije u firmi u kojoj je radila. Nedostaju joj godine radnog staža do penzije. Obraćala za pomoć centru za Socijalni rad u Vranju, prema njenim rečima prošle godine dobila je jednokratnu novčanu pomoć u iznosu deset hiljada dinara. Za hranu i lekove molila je poznanike i komšije, koji imaju razumevanja i reči hvale o njoj.

Ne želim da iko oseća ovaj bol koji ja osećam svakodnevno – kaže Milkana kroz suze i jecaj ljubeći sliku svog sina.

Trenutno živi od socijalne pomoći u mesečnom iznosu oko šest ipo hiljada dinara. Ova socijalna pomoć joj nije dovoljna za život, a po rešenju primaće je do kraja godine. Trpi glađu, nema ni za najosnovnije životne potrebe. Nesrećna žena čije je zdravlje ugroženo, moli se svakoga dana da umre jer je izgubila sve što je imala, svoju porodicu.

15139679_1264387396915518_940208098_n mesečna zarada 6.500 dinara

Humanitarna NVO Nacional Realizam iz Smedereva (sa više odbora u svakom gradu), pomoći će Milkani u vidu hrane i crne garderobe za koju nam je sama rekla da ne želi da skine crno sa sebe sve dok je živa. 

Ono što je osetila i proživela na svojoj koži, ostavilo je neizbrisiv trag i ožiljak na njoj. Koliko slučajeva ovakvih ima, koji nemaju od čega da žive, gube bitku za životom, dnevno vidimo, a samo okrenemo glavu, bezbroj… Ova priča je apel svima nama, da ne okrećemo glavu pred ovakvim prizorima, već da na njih reagujemo.

APEL ZA POMOĆ MILKANI MITIĆ IZ VRANJA

Svako ko želi da pomogne u vidu novčane pomoći može učiniti postnetom na broj 063/716 -76- 41 kontakt osoba Milkana Mitić

ul.Petra Lekovića Lamela 2,broj stana 10,Vranje 17501

 

Novinar Marko Spirić

Novinar Marko Spirić sa ožalošćenom Milkanom
Novinar Marko Spirić sa ožalošćenom Milkanom
Tuga i muk
Tuga i muk
Očaj i neverica
Očaj i neverica
Tragedija, usamljenost, siromaštvo
Tragedija, usamljenost, siromaštvo

Miroljub Mitić sin Milkane iz Vranja

 

 

 

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.