fbpx
spot_img

Njuz.net: Real, Barselona, Juventus mogući protivnici Zvezde u finalu Lige šampiona

Važno je do finala misliti o svakom narednom protivniku

BEOGRAD, 7. avgust 2018, (Njuz) – U slučaju da Crvena zvezda stigne do same završnice ovogodišnje Lige šampiona, najverovatniji rivali u finalu će joj biti Madridski Real, Barselona ili Juventus, pokazuju analize srpskih sportskih novinara.

– Naravno da je teško sada proceniti koji timovi će igrati u finalu Lige šampiona, ali, po meni, imamo tri izrazita favorita Real Madrid, Barselonu i Juventus – kaže Janko Radišić, novinar sportske redakcije B92 – Ako Crvena zvezda uspe da se plasira u grupnu fazu, tu bude među prva dva tima u grupi, a potom prođe sve prepreke do finala to su njeni najverovatniji protivnici – siguran je on.

– Real Madrid je dosta promenio tim u odnosu na prošlu sezonu, otišao je i trener Zidan, sa kojim su osvojene tri evropske titule, ali moramo imati u vidu da se radi se o najvećem evropskom klubu koji je uvek u krugu najvećih favorita. Mesi je sigurno još uvek gladan trofeja i daće sve od sebe kako bi Barseloni doneo još jednu titulu evropskog prvaka. Sa druge strane, tu je Stara torinska dama koja je dovođenjem Ronalda stvorila tim kadar da se domogne trofeja. Definitivno je da Zvezdu čeka veliki rival i težak posao ukoliko uspe da se domogne finala – procenjuje Radišić šanse našeg najtrofejnjeg kluba. 

Navijači srpskog šampiona budno prate rasplet u kvalifikacijama i željno očekuju žreb posle kojeg će biti mnogo jasnije ko su mogući rivali Zvezde u eventualnoj završnici takmičenja.

– Iskreno, ja bih najviše voleo Real kao protivnika u finalu – ne krije Rade Zorić, verni navijač Zvezde. – Mislim da nam španski timovi bolje leže od italijanskih, a sam meč bi sigurno bio izuzetno atraktivan za gledanje. Na kraju krajeva bilo bi lepo baš kralju skinuti krunu. Najvažnije je igrati meč po meč i razmišljati o narednom protivniku pa ćemo videti kako će se stvari odvijati tokom sezone. Objektivno, posle ovoliko godina posta, i plasman u finale je ogroman uspeh koji bi donekle zadovoljio nas najvernije navijače – priznaje on.

Bojan Savić

Izvor: njuz.net

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.