fbpx
spot_img

Nole okupio svoje musketare, Pilić emotivno i istorijski o najboljem svih vremena

Posle finala Srbija opena Nole je iznenadio publiku upriličivši malu svečanost i dodelu specijalnih priznanja za tim svojih dugogodišnjih saradnika.

Beogradskoj publici predstavio je svoje bivše trenere Marijana Vajdu, Gepharda Griča, Miljana Amanovića i Nikolu Pilića.

Foto: AP

– Želeo bih da pozdravim par ljudi koji su obežili dobar deo mog života, koji su mi više od saradnika, oni su mi prijatelji, rodbina. Neke od najlepših momenata sam proveo sa njima. Originalni musketari koji su bili sa mnom preko 10-15 godina, sa kojima sam napravio svoje uspehe – rekao je Novak.

Prvi se publici obratio Marijan Vajda.

– Pozdravite Marijana Vajdu… Razlog zašto organizujem ovo je što otkada sam završio saradnju, nisam imao priliku da im nekako sve okupim na jednom mestu i da upriličim sve to, da obeležim jednu eru koju smo napravili zajedno. Napravili smo velike stvari, okupio sam ih da im dam znak pažnje – objasnio je Novak.

Vajda je dočekan velikim aplauzom.

– Dobar dan, srećan Uskrs – počeo je na srpskom Vajda, a onda se, uz izvinjenje, prebacio na engleski.

– Najpre da se zahvalim tebi Nole za sve što si uradio za mene, Bilo je to neverovatrno putovanje. Želim da zahvalim Novakovoj familiji koja je verovala u mene i ukazala mi poverenje, kao i mojoj porodici koja me uvek i u svemu podržavai na kraju zahvaljujem sam sebi što sam sve ovo izdržao. Uvek sam bio na Novakovoj strani u svim njegovim važnim životnim odlukama. Hvala vam – završio je Vajda.

Foto: Serbia Open 2022

Poslednji na teren izašao je legendarni Nikola Pilić. Novakov „teniski otac“ nije krio emocije:

– Izuzetna mi je čast što sam ovde. Imam malu ispravku – nije Novak jedan od najboljih svih vremena – on jeste najbolji svih vremena. U konkurenciji Federera, Nadala, Mareja i društva, 366 sedmica biti broj jedan, to je više od sedam godina. Po mom skromnom ubeđenju, biće potrebno hiljadu godina da se obore svi rekordi – rekao je šjor Niki i na kraju pohvalio publiku na Srbija openu kao jednu od najboljih u njegovih 60 godina teniskog iskustva.

Obratio se šjor Niki onda i publici rečima:

– Vi možete biti ponosni da u ovoj državi postoji jedan kao što je Novak Đoković – rekao je Nikola Pilić pa zastao jer su ga opet stigle emocije. 

Foto: Serbia Open 2022

–  Kad prođeš 80 godina, emocije su još veće. I nije mi jasno zašto ne mogu normalno da govorim. Sa Novakom sam vezan i želim mu sve najbolje. Moram da kažem još jednu stvar – Srđan i ja smo uvek mislili da će biti veliki šampion. Ali ono što je najvažnije – on je odličan čovek. Žao mi je što danas nije dobio, ali čestitam Rubljovu koji je igrao odlično, a i Novak je svaki dan tri seta i to bolestan, svaka čast kako se borio. Hvala vam lepo na svemu – zaključio je Noletov „teniski otac“ Nikola Pilić.

Bonus video: Sportska i navijačka himna – Ti svoj put znaš! Idemo, idemooo!

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.
WordPress PopUp Plugin