fbpx
spot_img

Nove aktivnosti Fondacije prestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarine

LAJFLAJN ČIKAGO DONIRAO DOMU „SPOMENAK“ U SARADNJI SA FONDACIJOM PRINCEZE KATARINE

Humanitarna organizacija „Lajflajn“ Čikago, čiji je pokrovitelj NJ.K.V. Princeza Katarina, isporučila je 30 novih kreveta sa dušecima i ćebadima Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ Pančevo u vrednosti od preko 600.000 dinara.

Ova donacija realizovana je zahvaljujući naporima tri dobrotvorna udruženja Kola srpskih sestara iz američke savezne države Ilinois – Svetog Đorđa iz Džolieta, Knjeginje Zorke i Svetog Arhangela Mihaila iz Lansinga.

„Velika zahvalnost donatorima koji su se nesebično i svim srcem pridružili ovoj akciji. Naša misija je da uvek budemo sa svojim ljudima i da budemo tamo gde je pomoć najpotrebnija. Deca i mladi su svakako prioritet“, rekla je NJ.K.V. Princeza Katarina.

PRESTOLONASLEDNIK ALEKSANDAR NAGRADIO NAJBOLJI MATURANTE

Beograd, 30. juna 2021. – Fondacija NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu nagradila je i ove godine, tradicionalno, više od 600 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske za izvanredne rezultate postignute u srednjoj školi.

Umesto tradicionalne ceremonije, koja se organizovala na Belom dvoru tokom 18 godina, gde su maturanti imali priliku da lično upoznaju NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, jubilarna 20. dodela nagrada organizovana je onlajn, kao i prethodne godine, a pohvalnice i pokloni za učenike poslati su njihovim školama.

NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar čestitao je najboljim učenicima na uspehu i poželeo im puno sreće u daljem obrazovanju i usavršavanju. „Obrazovani mladi ljudi su naša budućnost. Moramo ih podržati na putu znanja i ličnog razvoja, kako bi mogli da ostanu u Srbiji i svojim radom pomognu našoj zemlji“, rekao je NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar. On se posebno zahvalio korporaciji NCR, sponzoru ovog događaja, na kontinuiranoj podršci, kao i Link Grupi koja ove godine dodeljuje 40 stipendija za svoju prestižnu ITA akademiju. NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar se takođe zahvalio ministrima obrazovanja Srbije i Republike Srpske, gospodinu Branku Ružiću i gospođi Nataliji Trivić, na podršci.

U duhu tradicije svojih predaka, po uzoru na Kralja Aleksandra I i Kraljicu Mariju, NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar osnovao je Fondaciju za obrazovanje i kulturu, s ciljem pružanja podrške mladim ljudima. Prestolonaslednik Aleksandar je zajedno sa saradnicima i partnerima posvećen unapređenju obrazovanja i akademskih istraživanja u Srbiji, kao i rešavanju problema odliva mladih i talentovanih ljudi.

OVDE možete videti obraćanja NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, gospodina Branka Ružića, ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, gospođe Natalije Trivić, ministra prosvete i kulture Republike Srpske, gospođe Marije Živanović-Smith, više potpredsednice NCR-a za korporativni marketing, komunikacije i eksterne poslove, dr Valentina Kuleta, predsednika Link Grupe i gospodina Đorđa Ogrizovića, kome je Fondacija NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra dodelila nagradu u 2017. godini.

FONDACIJA PRINCEZE KATARINE DONIRALA NOVU KOMPJUTERSKU SOBU DOMU DRINKA PAVLOVIĆ

Zahvaljujući Fondaciji NJ.K.V. Princeze Katarine, Dobrotvornoj fondaciji porodice Nelson i Humanitarnoj organizaciji Lifeline iz Čikaga, deci Doma Drinka Pavlović u Beogradu predstavljena je nova kompjuterska soba u kojoj će moći da uče, napreduju i razvijaju svoje potencijale. Ova potpuno nova kompjuterska soba, u vrednosti od preko 1,2 miliona dinara, obezbeđena je zahvaljujući donaciji Dobrotvorne fondacije porodice Nelson.

Kompjuterska soba opremljena je sa šest potpuno novih računara i štampačem, u potpunosti je renovirana i prilagođena poboljšanju savremenog učenja. Obnovljeni su zidovi i podovi, postavljene su nove električne instalacije i osvetljenje i postavljena je nova klimatizaciona jedinica. Soba je takođe u potpunosti opremljena novim nameštajem i opremom: šest stolica za decu, sto i stolica za vaspitače, tri velike police za knjige, jedna tabla, pribor za pisanje i dve table za pisanje.

„Veoma sam zahvalna Humanitarnoj organizaciji Lifeline’ iz Čikaga i njihovim velikodušnim donatorima koji su ovom donacijom deci dali priliku da prošire svoja znanja, razviju nova interesovanja i zabave se koristeći modernu tehnologiju. Zahvaljujući ovim dobrim ljudima, deca iz sirotišta znaju da uvek mislimo na njih i pokušavamo da im pružimo ono što im je potrebno da razviju svoj potencijal “, rekla je NJ.KV Princeza Katarina.

Zvaničnom predstavljanju donacije prisustvovala je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, koja se ovom prilikom zahvalila Fondaciji Princeze Katarine na pomoći i dodala: „Fondacija Princeze Katarine je učinila mnogo i tokom dve decenije saradnje realizovani su brojni projekti sa konkretnim rezultatima. Ovakve donacije, uvek usmerene tamo gde je pomoć najpotrebnija, su nam od velikog značaja.“

Zoran Milačić, generalni direktor Centra za zaštitu novorođenčadi, dece i omladine – Zvecanska, povezan sa Sirotištem Drinka Pavlović, izrazio je zahvalnost NJ.KV Princezi Katarini, Dobrotvornoj fondaciji porodice Nelson i Humanitarnoj organizaciji Lifeline iz Čikaga.

„U ime dece, toplo zahvaljujem NJ.KV Princezi Katarini i Humanitarnoj organizaciji Lifeline iz Čikaga, koji godinama velikodušno pomažu deci u svim našim institucijama. Donacija računarske opreme porodice Nelson je od velikog značaja jer će nam pomoći da lakše sprovodimo planirane aktivnosti i programe “, rekao je Zoran Milačić.

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.