fbpx
spot_img

Nove aktivnosti Fondacije princeze Katarine

PRINCEZA KATARINA POMAŽE ŠKOLI „VUK KARADŽIĆ“ U REPUBLICI SRPSKOJ

Beograd, 25. januar 2022. – Humanitarna organizacija Lajflajn iz Čikaga i Fondacija Princeze Katarine obezbedili su donaciju osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Bjeljini u Republici Srpskoj, u vidu kompletne zamene unutrašnje stolarije, zamene ulaznih vrata, 9 prozora, kao i ugradnje novog sistema grejanja i po dve nove zelene table i oglasne table za dve ucionice.

Ova veoma vredna donacija omogućena je zahvaljujući velikodušnosti Fondacije Džona i Mildred Medić Vučenić i Dobrotvorne fondacije porodice Nelson, kojom će se deci značajno poboljšati uslovi za učenje, a rad nastavnika učiniti mnogo lakšim.

„Uz veliku pomoć prijatelja i dobrih ljudi iz inostranstva koji nisu zaboravili svoj zavičaj, moja Fondacija u Beogradu može da nastavi da ispunjava svoju misiju, a to je da uvek bude uz naš narod i pomaže tamo gde je najpotrebnije. Moja najveća nagrada je da vidim srećne osmehe na licima dece. Želim od srca da zahvalim Fondaciji Džon i Mildred Medić Vučenić i Fondaciji porodice Nelson, koje dugi niz godina blisko sarađuju sa Humanitarnom organizacijom Lajflajn iz Čikaga, nesebično pomažući ljudima i deci u Srbiji i Republici Srpskoj”, izjavila je Nj.K.V. Princeza Katarina.

„Veoma smo zahvalni Nj.K.V. Princezi Katarini, Humanitarnoj organizaciji Lajflajn iz Čikaga, kao i Fondacijama Džona i Mildred Medić Vučenić i porodice Nelson, koji su nam omogućili da predajemo u našoj školi u uslovima koje smo dugo priželjkivali. Prvi put posle 70 godina postavljen je novi ekološki sistem grejanja, a zamenjena je kompletna stolarija, devet prozora i ulazna vrata. U ime dece, njihovih roditelja i nastavnog osoblja u selu Popovi, neizmerno smo zahvalni na velikoj pomoći našoj školi“, rekao je Predrag Račanović, direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u Bjeljini.

PRINCEZA KATARINA I PROJEKAT C.U.R.E. OBEZBEDILI MEDICINSKU OPREMU BOLNICAMA U SRBIJI PO 14. PUT

Beograd, 21. januar 2022. – Zahvaljujući velikom zalaganju dr Daglasa Džeksona, osnivača projekta C.U.R.E. iz Kolorada i Fondacije Nj.K.V. Princeze Katarine u Beogradu, bolnice u Srbiji će po 14. put dobiti značajnu humanitarnu donaciju medicinske opreme iz ovog projekta.

U Beograd je danas stigao kontejner sa 70 Strajker bolničkih kreveta sa dušecima i stalcima za infuziju, kao i 1.800 bolničkih toplomera, koji će u narednom periodu biti podeljeni bolnici Bežanijska kosa u Beogradu, opštim bolnicama u Paraćinu, Sremskoj Mitrovici, Prijepolju, Negotinu i Kraljevu, kao i mnogim drugim zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Ukupna vrednost ove humanitarne pomoći je preko 640.000 dolara.

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina izrazili su zahvalnost dr Daglasu Džeksonu, osnivaču, predsedniku i izvršnom direktoru projekta C.U.R.E. na velikoj pomoći koju pružaju zdravstvenim radnicima i ustanovama u Srbiji. Projekat C.U.R.E već dugi niz godina pomaže Srbiji, do sada su srpskim bolnicama poslali ukupno 14 kontejnera sa sanitetskim materijalom. Dr Daglas Džekson je više puta dolazio u Srbiju i posetio naše bolnice zajedno sa Nj.K.V. Princezom Katarinom.

„Želim da izrazim zahvalnost dr Daglasu Džeksonu na njegovom ogromnom doprinosu Srbiji, u podršci lekarima i medicinskim sestrama u bolnicama širom naše zemlje. Veliki je blagoslov imati tako divnog prijatelja koji pomaže Srbiji i našim zdravstvenim radnicima, naročito u ovim teškim vremenima sa kojima se ceo svet suočava, zbog pandemije virusa COVID-19.

Naši lekari i medicinske sestre su pravi heroji našeg vremena – oni svakodnevno rizikuju svoje živote da bi spasli živote drugih. Oni prelaze čak i granice svoje snage i izdržljivosti, ne misleći na sebe, već uvek imaju na umu dobrobit drugih. Svi moramo da učinimo sve što možemo da podržimo njihovu borbu i da im pomognemo u obavljanju njihovog značajnog posla, za dobro našeg naroda“, rekla je Princeza Katarina.

Nj.K.V. Princeza Katarina se zahvaljuje kompanijama: Medipro International d.o.o, A.D. Intereuropa i Remi Ko Line na velikoj i nesebičnoj podršci i pomoći u carinjenju, transportu i skladištenju ove dragocene medicinske pomoći.

 

PRINCEZA KATARINA DONIRALA KOMPJUTERSKU SOBU DOMU ZA DECU BEZ RODITELJSKOG STARANJA U PANČEVU

Beograd, 18. januar 2022. – Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine i Humanitarna organizacija Lajflajn iz Čikaga uručili su novu kompjutersku sobu mališanima Doma za decu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ u Pančevu. Ovaj poklon će biti od ključnog značaja da omogući deci da kvalitetno provedu vreme u učenju i u unapređenju njihovih kompjuterskih veština, što su svojom velikodušnom donacijom omogućili gospodin i gospođa Dejvid i Nada Stivens.

Kompjuterska soba je opremljena sa potpuno novim kompjuterima i štampačem u boji. Takođe, zidovi i pod su kompletno renovirani, a postavljene su i nove električne instalacije, internet mreža i rasveta. Prostorija je takođe potpuno opremljena novim stolicama, stolovima, policama za knjige i plutanim tablama.

„Veoma sam zahvalna gospodinu Dejvidu i gospođi Nadi Stivens koji su ovom donacijom pružili deci priliku da prošire svoja znanja, razviju nova interesovanja i zabavljaju se koristeći savremenu tehnologiju. Zahvaljujući Lajflajn Čikago i mojoj Fondaciji u Beogradu, deca iz ovog doma znaju da uvek mislimo na njih. Pružajući deci bolje uslove za učenje, mi podržavamo njihovu budućnost“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Vladimir Stevanovski, direktor Doma za decu bez roditeljskog staranja „Spomenak” u Pančevu, izrazio je zahvalnost Nj.K.V. Princezi Katarini, g-dinu i g-đi Stivens i Humanitarnoj organizaciji Lajflajn iz Čikaga.

„U ime dece najsrdačnije se zahvaljujem Nj.K.V. Princezi Katarini i Humanitarnoj organizaciji Lajflajn iz Čikaga, koji godinama velikodušno pomažu deci u svim našim ustanovama. Donacija kompjuterske sobe od strane gospodina i gospođe Stivens je od velikog značaja jer će nam pomoći da lakše sprovodimo planirane aktivnosti i programe“, rekao je gospodin Stevanovski. 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.