fbpx
spot_img

Novi roman Stevana Daničića „Nekoliko susreta“ na Sajmu knjiga

„Nekoliko susreta“, novi roman Stevana Daničića, naći će se na ovogodišnjem Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Stevan će potpisivati knjige u Hali 1, na štandu izdavačke kuće „Miroslav“. 

Treći po redu roman bavi se emotivnim razvojem mladih i time koliko susretanje s pogrešnim osobama može da odredi sve sledeće izbore u ljubavi. Međutim, kad je konačno prepoznamo, da li ostajemo dosledni svom ponosu i onome što nam je poznato – ili će krik strasti u nama slomiti stečene navike? I da li zaista nikad nije kasno da potražimo taj, odveć izvikani, put do ljubavi? „Ovo je priča o devojci koja uvek bira ljubav i momku kome je to bilo idiotski.“ – kaže autor.

Priča počinje na ostrvu, deset godina u budućnost, gde piščeva devojka ljutito odlazi sa plaže. Traži je, ali umesto nje pronađe knjigu o njoj, napisanu deset godina ranije. Otvara i priseća se njihovih pogleda na ljubav koji se potiru, njegovog dečačkog ponašanja i svega što je prethodilo ostrvu. Međutim, čitajući sve više – sve manje veruje da je ona zaista sa njim. Ko je onda devojka na vratima, koja potvrđuje da je Tamarina drugarica?

Stevan Daničić rođen je 1995. godine u Beogradu, i do sada je napisao romane „(Po)bednik“ (2016)  i „Međusobno zarobljeni“ (2017). Da mladi pisac stiče slavu i pre nego što je roman „Nekoliko susreta“ objavljen, svedoči instagram profil stevandanicic na kojem citate iz njegovog romana prati preko 20.000 ljudi, a za njegov rad interesuju se i iz regiona i šire.

Njegov stil pisanja je oštar, beskompromisan i direktan, prožimajući romantične priče ispričane na iskren i neuobičajen način. 

Reference medija

„Ovo je jedna od knjiga čiji se citati ispisuju po zidovima, čije se rečenice noću pretipkavaju onome nekome, čije poruke provociraju i oslobađaju.“ – Journal.hr

“Ko je Stevan Daničić? – Tip koji pokušava da promeni Stevana Daničića.” – Mingl.rs

 Citati

  • “Uvek mogu da obrišem sve što sam ti napisao. Samo… Gledam u tvoj portret na mojoj knjizi… Ne želim i odatle da te oteram.”
  • “Ubedi ljude da sve ima smisla. Daj im nešto besmisleno. I gledaj kako idioti ceo život lupaju glave i takmiče se ko je bolje razumeo.”
  • “Anja mi je donosila probleme, a Tamara mandarine.”
  • “Ubedili su nas da je moć loša, da bi je oni imali za sebe.”
Julijana Vincan
Julijana Vincan
Banaćanka, tako reći, ima tri zanimanja - novinarstvo, pevanje i PR. Sve tri aktivnosti doživljava i kao hobije, jer neizmerno voli sve čime se bavi. Svakim svojim postupkom gleda da promoviše lepe, inspirišuće priče i stvari. Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka i masterirala Kreativnu filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti.