fbpx
spot_img

Novi uspjeh učenika OŠ „Sveti Sava“ iz Bijeljine

Posljednji čas literarne sekcije OŠ „Sveti Sava“ u ovom polugodištu protekao je u znaku novog uspjeha njenih članova.

Na Međunarodnom pjesničkom konkursu u Bugarskoj povodom Božića „Rodi se dete, sin ni se dade“ nagrađeni su Milka Bajunović Čivić, Vojislav Durmanović, Teodora Petrović i Katarina Cacanović.

Učesnici iz šest zemalja – Italije, Grčke, Srbije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine i Bugarske, su starosti od četiri i po do 18 godina.

Veliku nagradu u svojoj kategoriji osvojila je Teodora Petrović, a specijalnu nagradu Katarina Cacanović.

OŠ "Sveti Sava" Bijeljina
OŠ "Sveti Sava" Bijeljinahttp://literarnas.wix.com/sveti-sava-bijeljina
U prelijepoj ulici skrivena krošnjama lipa, u blizini Crkve Svetog Georgija u Bijeljini, smještena je Osnovna škola „Sveti Sava“. Najstariji sačuvani dokument koji govori o školstvu u Bijeljini je pismo ministru prosvete Kneževine Srbije od 12. maja 1865. godine koje su uputili „nastojatelj crkve i škole Dimitrija Marković i učitelj škole beljinske Nikola Evtić“, ali kao godina osnivanja srpske škole spominje se 1838. godina. Gradnja školske zgrade završena je krajem avgusta 1902. godine. To je zgrada u kojoj danas nastavu pohađaju najmlađi učenici i čija obnova i dalje traje. U Srpskoj osnovnoj školi u Bijeljini, kao mlad učitelj službovao je veliki srpski pjesnik Jovan Dučić.