fbpx
spot_img

Obična ljubavna priča

Foto: Marko Marković
Foto: Marko Marković

Voleo je da voli. Ali, nije imao koga. Silina univerzumske ljubavi gomilala se u njemu. Pokušavao je da je ispusti kroz samo njemu znane ventile, da je usmeri ka rođacima, prijateljima, poznanicima…Pokušavao je, ali nije uspevalo. Odbijala se od njih i ponovo vraćala ka njemu, u njega, još više uvećana, obogaćena i spremnija za davanje.

To je bila posebna vrsta ljubavi, namenjena samo jednoj osobi. Osobi koju će njegovo srce jednom i zauvek zavoleti. Postalo joj je pretesno u njegovoj koži. Želela je da se ostvari. Želela je da se ispuni ono najlepše i najbolje. Ljubav je želela ljubav.

E, kada je nastala kulminacija – pojavila se ona. Jedna sasvim obična devojka na jednom sasvim običnom mestu. Sasvim običan susret u sasvim običnim okolnostima.

Ništa nije osetio. I dalje sanjario, nije ni pomisliti mogao da će sa njom maštati. A kontakt je trajao. Išao je potpuno spontano i neosetno. Nije ni bio svestan njega. Niti ga je nešto preterano želeo, niti ne. Niti poklanjao previše pažnje. A on je tekao. Prolazili su neosetno dani, sedmice, meseci…Ljubav u njemu je stalno želela da se ostvari.

Više ga ne pitajući ništa, preuzela je stvari u svoje ruke i nezavisno počela da radi ono što najbolje zna. Nije ni bio svestan šta se dešava. Osmeh mu je poigravao na usnama. Devojka i ljubav sklopile su pakt. Klasičan dogovor. Iza njegovih leđa nastao je sporazum koji će zauvek promeniti njegov ovozemaljski život.

I onda se desilo. Probudio se jednog jutra i prvo je pomislio na nju. Prvo otvaranje očiju, prva misao, i najlepši osećaj – upućeni su njoj. Sve je upućivalo na nju. Spoznao je da je voli. Shvatio je šta se desilo, ali već je bilo kasno. Nije mu bilo žao. Bio je presrećan. Voleo je. To je u suštini i želeo sve vreme. Želeo je da voli, što se i ponekada i dešavalo, ali je želeo i da bude voljen. Sada je i bio voljen i bio je srećan.

A onda je ona otišla. Otišla, baš kao što laste odlaze na jug. Bila je ptica selica, a ne ptica stanarica. Nije to znao. Nije to znala ni njegova ljubav. Niko osim nje to nije znao.

Voli da voli. Ali, nema koga. Silina univerzumske ljubavi gomila se u njemu…

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.