fbpx
spot_img

Objavljen novi roman glumca Borka Brajovića

Borko Brajović, glumac koji je imao zapažene uloge u filmovima ,Hajduk”, ,,Južni vetar” i ,,Taksi bluz”, ,,Studenac”, ,,Čekaj me i vratiću se” , ,,Opkoljeni”, objavio je svoj treći roman „Trinaesta kapija Rtnja“.

Borko Brajović je rođen 13. 6. 1984. godine u Prijepolju. Još kao mali pokazivao je velika interesovanja za sport, umetnost, slikarstvo, a najviše za film. Sanjao je da će jednog dana napraviti svoj strip i svoje junake, pa je počeo da piše kratke scenarije i da ujedno crta likove.
*
Nije bio dovoljno uporan u vežbanju crtanja, pa je počeo da luta, pronalazeći sebe u nekim drugim sferama umetnosti.
Počinje da se bavi slikarstvom, a uporedo sa tim osniva rok bend, u kom je bio vokal i gitarista.
*
Kako mu u muzici nije išlo onako kako je želeo, počeo je da se bavi trenerskim poslom i da prenosi svoje znanje stečeno dugogodišnjim treniranjem i izučavanjem istočnjačkih borilačkih veština. Sa svojim učenicima je osvajao najveće moguće regionalne, kao i svetske trofeje i medalje.
*
Upornim bavljenjem sportom i promovisanjem borilačkih veština na televiziji i društvenim mrežama, biva zapažen od filmskih stvaralaca, te dobija šansu da se pojavi u igranom filmu ,,Hajduk”, gde debituje na filmskom platnu.
*
Tako počinje ostvarivanje dečačkih snova i tada koristi svoju šansu da dođe u kontakt sa mnogim ljudima iz sveta filma.
Nakon toga, počele su da se nižu manje uloge u filmovima i serijama domaće, ali i strane produkcije.
*
Glumio je u domaćim serijama ,,Sumnjiva lica”, ,,Psi laju, vetar nosi”, ,,Urgentni centar”, stranoj seriji ,,Infiltration”, u filmovima ,,Hajduk”, ,,Južni vetar” i ,,Taksi bluz”. Borko zatim osniva samostalnu produkciju ,,Feniks Film Prijepolje” i ,,Nemesis Production”, te počinje da snima svoj prvenac ,,Blizanci”, čiji je scenarista, producent i reditelj, a zatim dolaze filmovi ,,Studenac”, ,,Čekaj me i vratiću se” , ,,Putnik – Priča o vremenu”, ,,Treće koleno”, čiji je i autor scenarija, reditelj i producent, potom serije ,,Mozaik” , ,,Izuvene papuče”, ,,Samo privremeno”, čiju režiju takođe potpisuje.
*
Tu su i projekti u kojima učestvuje kako ispred tako i iza kamere: film ,,Opkoljeni”, serija ,,Bapske priče”, u kojima igra glavnu ulogu.
*
„Još kao dete sa samo devet godina ne samo da sam čitao bajke i romane već sam smišljao i sopstvene priče i crtao izmišljene junake. Koračajući tako sve dublje u svet fantastike i mitologije, počeo sam graditi svoju ličnost. 
*
Odrastao sam na romanima kao što je Kerolova ,,Alisa u zemlji čuda”, Baumov ,,Čarobnjak iz Oza”,Tolkinova remek-dela ,,Hobit” i ,,Gospodar prstenova”, u kojima vlada večita borba između dobra i zla i u kojima gotovouvek, po inerciji, pobeđuje dobro, što u stvarnosti i nije baš slučaj. Ili možda jeste, samo moramo da čekamo kraj, kao i u pričama, da bismo ugledali pravdu? Ne znam, ali se pitam. 
*
Čitaoci obično u fikcijama tragaju za večnim istinama o našem svetu i našem postajanju, poistovećujući se sa junacima iz priča. Tako sam i ja postao očaran tim čudesnim svetovima i pričama iz nekih drugih paralelnih univerzuma, koje čekaju da pronađemo neku od tih skrivenih kapija u našem svetu i zaronimo u njihovu stvarnost. 
U meni se iz godine u godinu rađala inspiracija i želja za svojim delom, koje bi nove generacije ljubitelja avanturističkih priča, teorijama zavere i drevnim predanjima, uvelo u ovaj čudesni, nikad dovoljno ispričani i istraženi svet.
Naravno, isto tako bih i već iskusnim poznavaocima mitoloških bića i legendi predstavio neke nove priče, usko vezane za naš geografski položaj, prirodna bogatstva, kao i bogatu istoriju i srpski folklor. Tako sam započeo pisanje ove knjige, koja će u nekom skorijem periodu doživeti svoju ekranizaciju, kao i proširenu verziju. 
A do tada se nadam da ćete svojom maštom uspeti da oživite taj čudesni svet Zelengorja, bar približno onome kako sam ga ja izmaštao. Roman još nismo odlučili gde će biti predstavljen.  Znaćemo uskoro“. – rekao je za naš portal glumac Borko Brajović.
*
Marko Spirić
Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.
WordPress PopUp Plugin