fbpx
spot_img

Odbojka dame: Spisak kadetkinja za Balkansko prvenstvo u Baru

Selektor ženske kadetske reprezentacije Srbije Jovo Caković saopšto je spisak od 16 igračica, koje će konkurisati za Balkansko prvenstvo u Baru. Kadetska selekcija Srbije u ponedeljak putuje u Vrnjačku Banju, gde će obaviti pripreme za takmičenje.

Na spisku se nalaze:

Tehničari: Rada Petrović, Anđelija Drašković, Katarina Popović.

Korektori: Mina Drašković, Barbara Batinić.

Libera: Jovana Topić, Mila Kocić.

Srednji blokeri: Miljana Glušac, Tijana Rajković, Maja Radović, Isidora Rodić.

Primači servisa: Jovana Mirosavljević, Dejana Lekić, Milica Milutinović, Katarina Gajević, Sara Carić.

Srbija će prvu utakmicu na Balkanskom prvenstvu odigrati 12. avgusta od 16 časova, a protivnik je reprezentacija Rumunije. Pored Rumunije, Srbija će igrati protiv Crne Gore (13.avgust), dok će u poslednjem kolu grupne faze koplja ukrstiti sa Bosnom i Hercegovinom (14. avgust). U drugoj grupi se nalaze reprezentacije Turske, Bugarske, Grčke i Moldavije. Plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe.

ODBOJKA-LOPTA

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...