fbpx
spot_img

Odbojka dame: Terzić objavio spisak

Zoran Terzić, selektor ženske seniorske reprezentacije objavio je širi spisak igračica, koje će konkurisati za turnir B grupe druge runde kvalifikacija za 18. Svetsko prvenstvo, koje će se održati 2018. godine. 

Na spisku se nalaze:

TEHNIČARI: Ana Antonijević (Alba Blaž), Bojana Živković (Volero), Slađana Mirković (Telekom Baku) i Danica Radenković (Azerail Baku).

KOREKTORI: Tijana Bošković (Ezačibaši), Sanja Malagurski (Metalege Montikjari) i Ana Bjelica (Volej Nestle Osasko).

LIBERA: Silvija Popović (Volero) i Jelena Blagojević (Hemik Police).

SREDNJI BLOKERI: Milena Rašić (Vakifbank), Stefana Veljković (Hemik Police), Jovana Stevanović (Pomi Kazalmađore), Nađa Ninković (Alba Blaž), Mina Popović (Bergamo) i Jovana Kocic (Vizura).

PRIMAČI SERVISA: Brankica Mihajlović (Bohai Bank Tijanđin), Tijana Malešević (Volej Nestle Osasko), Bjanka Buša (Metalege Montikjari), Ana Lazarević (Olimpijakos), Bojana Milenković (Crvena zvezda) i Katarina Lazović (Vizura).

Već na prvi pogled sastava može se primetiti odsustvo jedne od najboljih tehničarki sveta Maje Ognjenović, koja je još posle Olimpijskih igara u Brazilu i osvojene srebrne medalje najavila možda i kraj svoje reprezentativne karijere. Na sajtu „Sportskog žurnala“ se nalazi i izjava Zorana Terzića, koji je rekao da ovo zapravo predstavlja početak smene generacije koja se svakako mora dogoditi, ali takođe je dodao da ovo ne mora da znači da su pojedine igračice završile reprezentativnu karijeru. Na spisku nema ni iskusne Jelene Nikolić, možda i razumljivo pošto je jedna od najiskusnijih srpskih igračica napunila 35 godina. U svakom slučaju, pomenute igračice zaslužuju samo reči hvale, ali se ipak nadamo da Maja Ognjenović nije rekla zbogom i videćemo kako će uopšte funkcionistati igra srpske reprezentacije bez sjajnog tehničara. Naravno, pozvao je Zoran Terzić dostojne zamene, pa kako stvari stoje u narednom periodu igru srpskog tima organizovaće Ana Antonijević, devojka koja je prethodnih godina imala dosta problema sa povredama, ali evo prilike za njen veliki povratak. Od ostalih igračica treba napomenuti povratak Ane Lazarević, koja ove sezone igra fantastično u dresu Olimpijakosa. Pre par meseci njen tim je osvojio Kup Grčke, a Ana je dobila MVP nagradu. Odličnu sezonu je imala i u Evropi, stigla je do finala Čelendž kupa, međutim Bursa je u finalu bila prejaka. Na spisku se nalaze i mlade igračice, koje bi u narednim godinama mogle da čine okosnicu timu. Tu se pre svega misli na srednjeg blokera Jovanu Kocic (rođena 1998. godine), zatim Bojanu Milenković (rođena 1997. godine), kao i Katarinu Lazović (1999. godine). Malo iznenađenje predstavlja i odsustvo Jovane Brakočević, a od standardnih nema ni libera Suzane Ćebić.

Početak priprema je zakazan za 1. maj, a srpsku reprezentaciju od 23. maja očekuju kvalifikacije u Poljskoj. Protivnici u borbi za Svetsko prvenstvo biće Island, Češka, Kipar, Slovačka i domaćin Poljska. Plasman na Svetsko prvenstvo izboriće samo pobednik grupe, dok će drugoplasirana reprezentacija igrati u trećoj rundi kvalifikacija.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...