fbpx
spot_img

Odbojka dame: Težak posao za naše dame

Srpske  odbojkašice dobile su protivnike na Olimpijskim igrama u Riju ( Brazil), i može se slobodno reći da izabranice Zorana Terzića nisu imale  sreće pri žrebu. Srbija se nalazi u grupi smrti zajedno sa reprezentacijama Amerike (svetski prvak), Kine ( svetski vice-šampion), Italije , Holandije  i Portorika. U  A grupi koplja će ukrstiti,  Brazil , Rusija, Koreja , Japan , Argentina i Kamerun.

Prvim pogledom na sastave grupa, jasno se vidi da  je grupa u kojoj se nalazi Srbija mnogo jača od grupe u kojoj se nalazi domaćin Brazil. Plasman u četvrtfinale izboriće četri prvoplasirane ekipe iz svake grupe.

Odbojkaški turnir na Olimpijskim igrama u Brazilu održaće se od 6-20. avgusta.

ODBOJKA-LOPTA

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...