fbpx
spot_img

Odbojka dame: Turnir u Švajcarskoj

Srpske odbojkašice u utorak od 16:30 h, igraju prvu utakmicu na tradicionalnom turniru u Švajcarskoj. Prvi protivnik naše reprezentacije će biti  domaćin turnira Švajcarska . U drugom kolu naše devojke će odmeriti snage sa Tajlandom , dok će u poslednjem kolu izabranice Zorana Terzića imati veoma jaku proveru protiv selekcije Holandije. Selektor Zoran Terzić je na ovaj turnir poveo kombinovani sastav , od starijih igračica tu su  Suzana Ćebić, Brižitka Molnar, povratnica u nacionalni tim Ivana Đerisilo , proverni korektori Bjelica i Malagurski, a ostatak tima čine uglavnom mlađe igračice koje nisu imale mnogo prilika da igraju u dresu reprezentacije.

Put Švajcarske su krenuli:

TEHNIČARI: DANICA RADENKOVIĆ I  SLAĐANA MIRKOVIĆ

PRIMAČI:  BRIŽITKA MOLNAR ,  BJANKA BUŠA  I IVANA ĐERISILO

LIBERA: SILVIJA POPOVIĆ I SUZANA ĆEBIĆ

BLOKERI: MAJA SAVIĆ, MINA POPOVIĆ I MAJA ALEKSIĆ

KOREKTORI: ANA BJELICA I SANJA MALAGURSKI

ODBOJKA-LOPTA

TRADICIONALNI TURNIR U ŠVAJCARSKOJ

  1. kolo Srbija – Švajcarska ( utorak od 16:30 h)
  2. kolo Srbija – Tajland ( sreda od 21:15 h)
  3. kolo Srbija – Holandija (petak od 21:15 h)

U  A grupi snage će odmeriti reprezentacije Turske, Kine , Belgije i  Brazila. Plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...