fbpx
spot_img

Odbojka dame: Ub je novi prvoligaš

U subotu, 15. aprila stavljena je tačka na takmičarsku sezonu u Prvoj „B“ ligi za odbojkašice. Titulu su očekivano osvojile odbojkašice Uba, koje su od oktobra upisale 21 pobedu uz samo jedan poraz i to rezultatom 3:2. Ekipu, koju je sa klupe predvodi trener – igrač Marina Petrović je tokom čitave sezone prikazivala odbojku, koja je realno gledano daleko iznad trenutnog ranga takmičenja. Podatak da su izgubile samo jedan meč u ligaškom delu takmičenja je za svaku pohvalu, a od početka sezone izgubile su još samo jedan meč koji je igran u okviru Kupa Srbije, a ekipa Železničara je bila daleko bolja što je i razumljivo imajući u vidu rang takmičenja.

U poslednjem 22. kolu, Ub je ugostio ekipu Žablja, a gošće su doživele još jedan težak poraz. Rezultat po setovima (25:12, 25:15, 25:14), možda i najbolje govori o dešavanjima na terenu. Posle nove maksimalne pobede, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić je uručio domaćim odbojkašicama pobednički pehar i slavlje je moglo da počne. Pored Uba, naredne sezone u Prvoj ligi za odbojkašice gledaćemo i ekipu Valjeva.

foto: odbojka – volleyball.com

Veliki uspeh su ostvarile: kapiten Aleksandra Kiselčić, Maja Glišić, Sonja Karišik, Sanja Jablan, Mia Vulović, Popović Ana, Ana Marija Mitrović, Jelena Jelić, Ivana Milijanović, Jovana Nikolić, Irena Drobnjak, Nevena Lazić, Anđela Marković, Ana Lazić, Emilija Ilić i najiskusnija Marina Petrović.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...