fbpx
spot_img

Odbojka dame: Veliki preokret Uba

Odbojkašice Uba nastavljaju svoj pohod ka Prvoj ligi. U derbi meču, koji je odigran na Ubu domaće odbojkašice su uspele da naprave veliki preokret i pobede odličnu ekipu Valjeva. Valjevo je odlično krenulo, praktično je odigralo bez greške prva dva seta, a posebno je bio upečatljiv drugi period igre koji su izabranice Danila Pejovića dobile sa visokih 25:14. Ipak, još jednom se pokazalo da je rezultat 2:0 u odbojci najopasniji, a potvrdu toga imala je publika koja je došla da isprati derbi meč koji je ispunio sva očekivanja. Iako su svi pomislili posle drugog seta da će Valjevke zabeležiti ubedljivu pobedu, odbojkašice Uba nisu tako mislile. Zaigrale su na mnogo boljem nivou, bile su bolji rival tokom naredna tri seta, a predvođeni sjajnom Sonjom Karišik uspevaju da dođu do velikog preokreta i nove pobede. Verovatno je u ovoj utakmici presudilo i mnogo veće iskustvo domaće ekipe koja u sastavu ima i dosta devojka sa zavidnim superligaškim iskustvom. Na kraju potpuno zasluženih 3:2 za domaću ekipu.

Ub je upisao sedmu pobedu i ostao je na prvom mestu, dok su Valjevke zabeležile drugi poraz ali se i pored toga nalaze još uvek na viskoj trećoj poziciji.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...