fbpx
spot_img

Odbojka dame: Vizura posle maratona odbranila titulu

Vizura je odbranila još jednom titulu, i na fenomenalan način završila sezonu budući  da su već osvojile u toku sezone Kup Srbije i Superkup. U utakmici,  koja je odigrana pred oko 800 gledalaca Vizura  je slavila posle pravog maratona i  sjajnih pet setova. Na drugoj strani  Jedinstvo nema za čim da žali,  bila je ovo odlična sezona izabranica Jove Cakovića ali u ovom trenutku Vizura je bolja ekipa.

Prvi set  su Novobeograđanke bolje počele i odmah na startu su stekle prednost 6:2, ali nisu htele tako lako da  se oproste od prvog seta gošće. Brzo su uhvatile priključak i sve do tehničkog tajm-auta su imale egal u ovom setu. Nakon tajm-autu, Vizura pravi seriju od 6:0, kojom beži na velikih 17:11. Opet su Pazovčanke pokušale da nadoknade taj veliki zaostatak ,  i približe se na 21:18. U tim trenucima odlična je bila mlada Jovana Kocić  , sa sjajnim napadima i as servisom za konačnih 25:19.  U drugoj deonici gošće su mnogo bolje zaigrale, prve su stigle do ostenije prednost 8:11. Brzo je Vizura anulirala tu prednost, ali su u nastavku seta gošće predvođene Ivanom Mrdak stigle do  prednosti (15:18, 16:19, 16:20). U tom delu meča Vizura je imala ogromnih problema sa prijemom, pa i nisu mogle do preokreta . Treća deonica je uglavnom protekla u izjednačenoj borbi, Jedinstvo je  nastavilo u  ritmu  iz drugog seta i na startu su imale prednost od nekoliko poena. Kao, i u predhodnom setu Vizura je nadoknadila zaostatak i vođena je prilično izjednačena borba sve do finiša seta, tada su  nešto nervoznije bile gošće ( servis greška Jovanović, greška  Sakradžija) i Novobeograđanke su tada stekle ključnu prednost, koju je Kocić pretvorila u novu prednost fantastičnim blokom. Pazovčanke su četvrti set dobile, zahvaljujući boljoj igri u drugoj polovini seta kada je sjajna na servisu bila Vulin 15:19. Uspele su domaće da priđu na poen zaostatka 18:19, ali Trivunović , Mrdak i drugarice su ostale prisebne i stigle su do petog seta. Finalna deonica je protekla u serijama jednog i drugog tima. Bolje je počelo Jedinstvo 0:3, a potom je usledila strahovita serija Vizure od 7:0. Ali, gošće uspevaju da stignu do izjednačenja 7:7. Vodila se izjednačena borba od tog momenta, sve do trenutka kada Vizura nije stekla nedostižnu prednost 13:10 poenima Lilje Ranković i tu je bio kraj.

Lozo sa 19, Kocić sa 18 i Ljiljana Ranković sa 15 poena bile su najefikasnije kod pobednica. U poraženom taboru Mrdak je osvojila 18 poena.

 

 

ODBOJKA-LOPTA

 

 

 

 

 

 

 

 

Rezultat majstorice:

Vizura- Jedinstvo 3:2 (25:19, 22:25, 25:22,19:25, 15:11)

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...