fbpx
spot_img

Odbojka: Grbić saopštio spisak

Selektor  muške odbojkaške reprezentacije Srbije,  Nikola Grbić saopštio je spisak igrača na koje će računati za još jedno učešće srpske reprezentacije u Svetskoj ligi. Na spisku se nalaze posle duže vremena i nekoliko igrača , koji igraju u domaćoj ligi, a zanimljiv je i povratak Miloša Nikića.

Na spisku se nalaze:

TEHNIČARI: Nikola Jovović, Aleksa Brđović  i Maksim Buculjević .

KOREKTORI: Aleksandar Atanasijević, Saša Starović, Dražen Luburić i Aleksandar Blagojević .

LIBERA: Nikola Rosić, Neven Majstorović i Goran Škundrić .

BLOKERI: Dragan Stanković, Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović i Aleksandar Okolić .

PRIMAČI: Uroš Kovačević, Marko Ivović, Nemanja Petrić, Miloš Nikić, Milan Katić i Nemanja Jakovljević .

 

Raspored utakmica u Svetskoj ligi:

Prvog vikenda ( Kalinjingrad, 17-19. juna),  Srbija će igrati protiv  reprezentacije Rusije, Poljske i Bugarske. Drugog  vikenda (23-25. jun) , Srbija će biti domaćin ekipama Brazila, Bugarske i Irana. Tokom poslednjeg vikenda  ekipa srpskih odbojkaša će gostovati u Teheranu. Treći vikend je na programu od 1. do 3. jula, a protivnici će biti domaćin Iran, Argentina i Italija.

 

 

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...