fbpx
spot_img

Odbojka: Počele i muške kvalifikacije za OI

Nakon što su u ponedeljak u Ankari startovale dame na Evropskim kvalifikacijama za OI, u utorak 5. januara počele su i muške kvalifikacije koje se igraju u Berlinu. Kao i u ženskoj konkurenciji, učestvuje osam ekipa podeljenih u dve grupe a samo će pobednik izboriti vizu za Brazil. Prvog dana takmičenja favoriti su odigrali kako se od njih očekivalo i sasvim zasluženo su slavili. Turnir su otvorili odbojkaši Finske i Rusije, u jednom zaista neravnopravnom meču Rusi su odigrali impresivno, dok su se Finci prerano predali pa je trener Rusije Vladimir Alekno imao mogućnost da isproba sve kombinacije. Ubedljiv trijumf je zabeležila i Nemačka, koja je samo u prvom setu imala problema sa ekipom Belgije. Nakon tesno dobijenog prvog seta, igrači Nemačke predvođene Grozerom su odigrali kako se od njih očekuje i na kraju su zasluženo i ubedljivo trijumfovali. Najzanimljiviji meč prvog dana su odigrali Poljska i Srbija. Odlično je Srbija startovala u meču i povela je sa 1:0 u setovima. Posle gubitka prvog seta probudili su se prvaci sveta i znatno boljom igrom u naredna tri seta, slavili su veoma važnu i sasvim zasluženu pobedu. Muški deo turnira nastavlja se sutra kada su na programu sledeće utakmice:
Bugarska-Finska
Nemačka-Srbija
Francuska-Rusija

Mečevi drugog kola ženskog dela turnira koji se uveliko održava u Ankari doneli su prilično lagane i sigurne pobede. Turska je u derbiju kola slavila protiv Nemačke, Rusija protiv Italije, dok je Belgija iznenadila Poljsku sjajnom igrom i laganim trijumfom. Nema pauze kada su dame u pitanju, pa se već sutra nastavljaju kvalifikacije. U sredu će igrati reprezentacije Belgije i Italije, Hrvatske i Nemačke, odnosno ekipe Turske i Holandije.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...