fbpx
spot_img

Odbojka: Poznati polufinalisti u Ankari

Evropske kvalifikacije za odbojkašice, koje se održavaju u Ankari ulaze u samu završnicu i poznati su svi polufinalisti. Poslednjeg dana takmičenja po grupama,viđena je ubedljiva pobeda Holandije protiv Hrvatske rezultatom 3:0. Nakon iznenađujućeg poraza od Nemačke, izabranice Đovanija Gvidetija zabeležile su dve sigurne i lagane pobede, koje su ih odvele do prvog mesta u grupi i lakšeg protivnika u polufinalu. Protivnik selekciji Holandije u polufinalu će biti ekipa Italije, koja je uspela posle velike borbe da slavi protiv Poljske i izbori plasman među četri najbolje ekipe. Domaćin turnira Turska je takmičenje završila na drugom mestu u grupi, posle pravog debakla protiv Holandije. Zbog tog lošeg izdanja protivnik u polufinalu će im biti moćna Rusija, koja je danas pregazila ekipu Belgije. Kao najveći gubitnik celog turnira, izdvaja se reprezentacija Nemačke koja je i pored dva trijumfa završila takmičenjeu grupi, zbog manje osvojenih bodova u odnosu na Holandiju i Tursku.

Na muškom turniru u Berlinu svi favoriti izuzev Srbije su opravdali očekivanja, i mogu i dalje da se nadaju plasmanu na Olimpijske igre u Brazilu. U grupi A sitvacija je potpuna jasna Nemačka i Poljska imaju dve pobede u prva dva kola, i njihov međusobni duel će odlučiti ko će sa koje pozicije u polufinale. Druga dva tima ove grupe, Srbija i Belgija će odigrati meč koji će imati samo stvar prestiža, jer su i jedna i druga ekipa izgubile sve šanse za dalji plasman. I u grupi B sitvacija je manje- više jasna, i ukoliko ne bude nekog velikog iznenađenja u meču između Francuske i Bugarske, u polufinale će proći Rusi i Francuzi.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...