fbpx
spot_img

Odbojka: Valjevski pioniri najbolji

U sredu, 8. marta, pionirska ekipa VA 014 – Gorenja stavila je tačku na sjajnu sezonu u Regionalnoj ligi. Titulu su potpuno zasluženo osvojili najmlađi članovi valjevskog prvoligaša. Od starta takmičenja mladi momci koji nose dres Va 014 – Gorenja izdvojili su se kao glavni favoriti za najviši plasman. Tokom čitavog takmičenja, valjevski sastav je pružao fantastične partije. Sigurno i lagano sa deset maksimalnih pobeda u konkurenciji Spartaka (Ljig), Tamnave (Koceljeva), Jedinstva (Mali Zvornik), Loznice i Zaslona (Šabac). Momci koje sa klupe predvodi odlični Mirko Ristović su opravdali ulogu favorita i po prvi put su se okitili titulom prvaka regiona.

Sve je počelo ubedljivom pobedom protiv Jedinstva iz Malog Zvornika sa 3:0, kasnije su redom padale i ekipe Loznice, Tamnave, Zaslona, a svakako da su najvrednije pobede ostvarene protiv Spartaka iz Ljiga, koji je još uvek aktuelni prvak Srbije u konkurenciji pionira i ekipa koja je prethodnih godina dominirala u ovoj konkurenciji. Posebno je bila upečatljiva pobeda i dominacija valjevskog kluba protiv Tamnave iz Koceljeve u četvrtom kolu, kada su u celom meču izgubili svega 10 poena i to je samo jedan od dokaza koliko su Valjevci bili dominantni tokom prvenstva.

Na kraju deset pobeda, uz nijedan izgubljeni set i samo 326 izgubljenih poena (32,6 po meču) tokom deset kola je rezultat za svaki respekt, pa u klubu mogu biti prezadovoljni i sa velikim optimizmom mogu nastaviti svoje pripreme za Finalni turnir prvenstva Srbije za pionire.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...