fbpx

ODRŽAN JE XVII BALKANSKO UMETNIČKI KONEKT

SAM_0515

13.3. u prostoru Kafe kluba Trubadur Subotica, održan je XVII BALKANSKO UMETNIČKI KONEKT, gosti su bili: Svjetlana Tvrtković Režek – Zaprešić, Hrvatska koja je  predstavila knjigu poezije “Ževerlin u zelenim snovima” izdavač UG Hrast, Tijana Vladić Sekereš (Beograd – Subotica) koja je svojim kantautorskim delima obogatila veče i Janoš Sekereš iz Subotice koji je uz svoju poeziju predstavio aktivnosti “UrLika” ta mlade poetske autore Subotice.

SAM_0465

SAM_0510

Gost iznenađenja je bio Ivan Korponai pesnik koji već duže vreme živi u Sloveniji i Nemačkoj, ali i dalje u svojoj poeziji opevava motive rodne Subotice.

SAM_0498

Uz navedene autore svojom poezijom predstavili su se i subotički pesnici: Branka Šanta, Ivana Papeš Bogosavljev, Aranka Kiš, Alana Šiška i Maria Marki.

SAM_0544

Moderator večer bila je Dijana Uherek Stevanović.

Prethodni tekstBučnost energije ljubavi
Sledeći tekstEvino nasljeđe
UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKA
UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKAhttp://ubu.mojsajt.rs/
Nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti savremenog kulturnog stvaralaštva i to kroz književnost, slikarstvo, fotografiju, muzički i scenski angažman, sa posebnim osvrtom na afirmaciju mladih u cilju održivosti i unapređenju postojećeg i kreiranju novog kulturnog života društvenih zajednica na Balkanu.