fbpx
spot_img

Održan seminar Školice života u Kraljevu

Seminar Školice života „Korak po korak – kvalitetnom obrazovnom praksom ka društvu znanja” održan je u Kraljevu

Seminar Školice života, održan u Kraljevu tokom septembra, imao je za cilj da osnaži vaspitače i dodatno ih informiše o načinima za poboljšanje kvaliteta vaspitno-obrazovne prakse u radu sa decom.

Fondacija Novak Đoković podržava profesionalno usavršavanje vaspitača u Predškolskoj ustanovi „Olga Jovičić Rita” u Kraljevu. Tako je u periodu od 12. do 14. septembra 2014. godine, u okviru projekta„Školice života – zajedno za detinjstvo”, realizovan seminar „Korak po korak – kvalitetnom obrazovnom praksom ka društvu znanja“ (program obuke akreditovan pod brojem 390 u Katalogu programa stalnog stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača, stručnih saradnika i direktora školske 2014/2015. godine). Obukom je obuhvaćeno ukupno 27 vaspitača PU „Olga Jovičić Rita”.

Cilj programa obuke je da osnaži i motiviše vaspitače da se profesionalno usavršavaju i razvijaju kapacitete i sposobnosti u radu sa decom.To se odnosi na interakcije koje se uspostavljaju sa decom, metode i tehnike podučavanja, kreiranje podsticajne sredine za učenje, individualizovan i inkluzivan pristup podučavanju, praćenje napredovanja deteta.

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Ovo je bila prilika da učesnici razmene svoja dosadašnja iskustva i kroz diskusiju dođu do novih ideja za rad sa decom, roditeljima, ali i užom i širom lokalnom zajednicom. Poseban segment obuke bio je posvećen planiranju profesionalnog razvoja zaposlenih u samoevaluaciji.

U organizacijiCIP – Centra za interaktivnu pedagogiju, koji je implementacioni partner projekta„Školice života – zajedno za detinjstvo”, voditeljke seminara bile su Vesna Zlatarović i Olga Lakićević, programske koordinatorke. Kvalitet obuke ocenjen je visokom ocenom 3,84 (od maks. 4).

Pored profesionalnog usavršavanja zaposlenih, radovi na adaptaciji prostornih kapaciteta još jedne Školice života polako se privode kraju. Mališani iz Sirče, mesta nadomak Kraljeva, nestrpljivo iščekuju dan kada će sa svojim vršnjacima dobiti priliku da kroz igru zajedno uče i istražuju. U prostoru dvorišta OŠ „Jovan Cvijić” biće opremljene dve prostorije za realizaciju svakodnevnog četvoročasovnog vaspitno-obrazovnog programa za decu uzrasta 3–5,5 godina i za decu koja pohađaju pripremni predškolski program. U dvorištu škole već su postavljene ljuljaške, klackalica i penjalica za decu.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.