fbpx
spot_img

OKRUGLI STO: Ko brani branitelje?

Pozivamo Vas da prisustvujete okruglom stolu koji predstavlja deo projekta „Ko brani branitelje?“ koji će se održati u Kragujevcu u Američkom Kutku Kragujevac, Ulica Dr. Zorana Đinđića 10/3, u sredu, 16. oktobra, u periodu od 12:00 do 13:30 časova.

Projekat „Ko brani branitelje“ podržan je od strane Evropske unije i već gotovo dve godine se aktivno bavi pitanjem izazova i problema sa kojima se u Srbiji suočavaju pripadnici organizacija ili pojedinci koji se zalažu za zaštitu ljudskih prava u najširem smislu.

Jedan od produkta tog rada jesu Bezbednosne smernice za branitelje ljudskih prava koje na vrlo praktičan način usmeravaju organizacije i pojedince koji rade u ovoj oblasti kako bi tokom svog rada za bolje društvo bili što bolje zaštićeni od različitih vrsta pritisaka, napada i izazova sa kojima se mogu susresti. Ove smernice biće prvi put predstavljene javnosti u Novom Sadu, u okviru okruglog stola čiji deo se nadamo da ćete biti. Smernice možete preuzeti klikom na link na dnu strane.

Pored toga, imaćete priliku da se, ako želite, uključite u opštu diksuiju o stanju ljudskih prava u Srbiji ili one oblasti koju Vi ili Vaša organizacija konkretno zastupate i date uvid u stanje te oblasti sa Vaše tačke gledišta.

Okrugli sto će moderirati novinarka Danica Vučenić, dok će govornici biti: Pavle Petrović, jedan od autora smernica

Sofija Todorović, BIRN

Luka Božović, Helsinški odbor (TBC)

LJUBAZNO VAS MOLIMO DA SVOJE PRISUSTVO I UČEŠĆE REGISTRUJETE NA LINKU

https://docs.google.com/forms/d/1kICgiakVhCGOh-XOX1URQbtwMQ00i- YoTzYu4SupEOk/viewform

Registracija traje manje od minut a nama dosta znači!

Tim Instituta za evropske poslove

AMERIČKI KUTAK KRAGUJEVAC
AMERIČKI KUTAK KRAGUJEVAC
Otvoren u Kragujevcu 6. maja 2005. godine. Ovaj projekat je rezultat saradnje između Narodne biblioteke “Vuk Karadžić“ u Kragujevcu i Uprave za javne poslove Ambasade SAD u Beogradu. Kutci su male biblioteke u američkom stilu namenjene da povećaju međusobno razumevanje između Srbije i SAD omogućujući da informacije o Americi budu dostupne na različitim formatima. Nudimo knjige, snimke, diskove, pristup internetu i profesionalne bibliotekare koji govore dva jezika, obučene da Vam pomognu da pronađete željenu informaciju o SAD-u.