fbpx
spot_img

Olimpijski komitet Srbije: Najuspešniji trener za 2021. godinu je Dragan Jović

Kada ste najbolji u državi, bez obzira na to u kojoj ste oblasti ostvarili impresivne rezultate – to je uvek izuzetna čast. Ali kada ista osoba čak tri puta dobije godišnju nagradu, onda se bez sumnje radi o posebnoj ličnosti.

Jedan od retkih takvih je taekvondo trener Dragan Jović.

Večiti optimista, radnik, vizionar, stručnjak koji ne živi od prošlosti, već stalno postavlja nove ciljeve. Izuzetnu energiju prenosi na sve svoje sportiste i saradnike i zajedno s njima pomera granice.

Foto: OKS

Da nije tako, Milica Mandić i Tijana Bogdanović ne bi imale čak četiri olimpijske medalje.  Ove sezone trener Dragan Jović vodio je reprezentativke Srbije do zlata i bronze u Tokiju. Milica Mandić je u Japanu postala šampionka i tako ponovila uspeh iz Londona 2012. godine kad je takođe bila najbolja.

Foto: OKS

Postala je prva Srpkinja s dve zlatne olimpijske medalje. Tijana Bogdanović je u Tokiju osvojila bronzu, dok se pre pet godina iz Rio de Žaneira vratila sa srebrom.

I to nije sve. Na Šampionatu Evrope u Sofiji Jovićevi reprezentativci Milica Mandić i Mahdi Hobadahši postali su vicešampioni kontinenta.

Bonus video: Himna sportista i navijača – Ti svoj put znaš!

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.