fbpx
spot_img

Olimpijski komitet Srbije snažno uz najboljeg sportistu sveta Novaka Đokovića

Olimpijski komitet Srbije na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem izražava snažnu podršku najboljem sportisti sveta – našem Novaku Đokoviću.

Svojim odnosom prema Srbiji, nacionalnom timu i svakom takmičenju na kojem je nastupao pod zastavom naše zemlje uvek je negovao najviši stepen patriotizma, ali je u isto vreme u svakom trenutku pokazivao izuzetno poštovanje prema protivnicima bez obzira iz koje zemlje dolazili.

Novak Đoković, četvorostruki učesnik Olimpijskih igara

Pored toga, Novak Đoković je osvedočeni humanitarac i filantrop koji je uvek i bez razlike pomagao svima kojima je pomoć bila potrebna.

Ponašajući se na taj način i na terenu i van njega, uvek je delovao u skladu sa najčistijim ljudskim principima i u korak sa olimpijskim vrednostima.

Novak Đoković i Božidar Maljković, polazak na OI Tokio 2020

Upravo zato Olimpijski komitet Srbije poziva na podršku četvorostrukom učesniku Olimpijskih igara i osvajaču bronzane olimpijske medalje iz Pekinga u momentu kada doživljava najveću ljudsku i sportsku nepravdu. On je sportskim dostignućima, ponašanjem i odnosom prema ljudima u Australiji od prve godine kada je nastupao na jednom od najprestižnijih teniskih turnira, dokazao koliko poštuje zemlju domaćina, običaje, ali i pravila koja su stavljana pred njega i druge sportiste.

„Najoštrije osuđujemo postupke vezane za nastup Novaka Đokovića na turniru u Australiji i smatramo da najbolji teniser sveta nije zaslužio ovakav tretman i odnos. Posebno smo razočarani načinom na koji lokalni mediji u Melburnu i jednom delu sveta predstavljaju najboljeg tenisera sveta.

Verujem da je obaveza kompletne svetske sportske zajednice da neguje i čuva sportiste kao što je Novak. Ne samo zbog njegovih sportskih rezultata, već i zbog širine i spremnosti da iskaže jasne stavove po mnogim pitanjima koji se tiču i važnih društvenih tema. Retki su sportisti takvih kapaciteta i zato imamo obavezu da ih čuvamo, a ne da ih trošimo“, rekao je Božidar Maljković.

Olimpijski komitet Srbije će, kao i do sada, učiniti sve da pomogne i zaštiti ne samo Novaka Đokovića, već i sve naše ostale sportiste kada god je to potrebno.

 Sportska i navijčka himna – Ti svoj put znaš!

Izvor: oks.org.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.