fbpx
spot_img

On je najpoznatiji pevač emisija Nene Kunijević! Stomatologijom i muzikom osvaja srca!

Ivica Stančić, dugogodišnji vokalni solista Radio Televizije Srbije i Radio Beograda, inače po profesiji doktor stomatologije, koji je stekao i zvanja, magistar i doktor stomatoloških nauka, specijalista stomatološke protetike, ovih dana najavljuje pripremanje materijala za novi album kojim će obeležiti 15. godina svog rada i stvaralaštva. Tim povodom često je gost u mnogim gledanim emisijama medijske mreže Srbije. Predstavljanjem najlepših pesama Srbije i Balkana, nastoji da otrgne nematerijalno kulturno nasleđe od zaborava!
Dr Stančić poznati je profesor Stomatološkog fakulteta u Beogradu. Pored toga, svoju solističku karijeru započeo je radom sa muzičkom urednicom Nenom Kunijević. Za svoj novi muzički album kako kaže, priprema najlepše tradicionalne izvorne pesme, starogradske bisere i romanse. Pesme su snimane prethodnih godina u zgradi Radio Beograda uz pratnju orkestara u saradnji sa redakcijom narodnih ansambala. Njegov put ka muzici se odvijao od ranog detinjstva, te je svoje pevanje usavršavao kod mnogih istaknutih umetnika i predstavnika umetničke scene nekadašnje Jugoslavije. Aktivnim gostovanjima na koncertima i kulturnim manifestacijama Srbije i ostalih zemalja, nastoji da otrgne od zaborava nematerijalno kulturno nasleđe minulog doba, jer samo čestim izvođenjem manje poznatih, arhaičnih numera i pozitivnom interakcijom sa publikom pesma u narodu može opstati. Publika ga je mnogo puta slušala u velikoj dvorani Kolarčeve Zadužbine, Kombank Dvorani (Dom Sindikata), Domu Vojske Srbije, Narodnom pozorištu, muzejima i drugim centrima za kulturu i obrazovanje.
,,Iako sam se profesionalno maksimalno ostvario u nekim drugim vodama, muzika je uvek bila moja prva ljubav, hobi. Srećan sam što nakon toliko godina umetničkog rada i doprinosa gledanim emisijama i koncertima gospođe Nene Kunijević i Radio Televizije Srbije, pripremam muzički album sa najlepšim pesmama Balkana, u nadi da ostane nama i budućim generacijama. Baviti se izvođenjem izvorne – starogradske muzike, naročito na Javnom servisu je velika odgovornost bila svih godina unazad, ali i satisfakcija za dalji rad. Osmesi i dugotrajni aplauzi publike na solističkim nastupima mi pružaju podstrek da negujem kulturno blago“, izjavio je dr Stančić i dodao: ,,Album će sadržati pesme koje sam interpretirao prethodnih 15 godina, ali mnoge od tih pesama nisu objavljivanje na nosačima zvuka ili čak nisu izvođene decenijama. Trudio sam se da budu oplemenjene novom energijom i ličnim interpretativnim nadahnućem.
Čovek koji je dao veliki doprinos estradnoj delatnosti Jugoslavije violinista Žarko Milanović je jednom prilikom izjavio: ,,Dr Stančić je izuzetan muzikalni mladi pevač, prefinjenog sentimenta i velikih vokalnih sposobnosti, prepoznatljivi interpretator gradskih pesama i romansi. Naslednik Slavka Perovića!“
Marko Spirić

PRIJATELJI PORTALA POKAZIVAČ

VELJKO RAČUNARI 

ul.Nemanjina broj 36 u Vranju

Radno vreme od 9 do 20h

Telefon: 017/405-891

Budite uvek zadovoljni Vašim izgledom uz najprijatniju uslugu podmlađivanja i regeneracije kože i tela koja Vas očekuje u salonu “SILUETTE

Kozmetički salon
“SILUETTE”, ul. Lenjinova 19. – Vranje
telefon 069/12-47-958

KIROPRATKIČAR IVICA CVETKOVIĆ
ulica Čestelinska broj 22, Vranje 17501 (kod gradskog parka)
Zakazivanje na broj: 060/74-13-699

Jedan od najmodernijih salona u Vranju, opremljen za sve vrste frizerskih uslugaNašim cenjenjim mušterijama smo na usluzi za pravljenje najmodernijih frizurašišanje, farbanje i sve ostalo što poželite sa Vašom kosom.

Frizerski salon NIDŽA M – ulica Vlasinska broj 2 – Vranje 

064/264-9-602

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.