fbpx
spot_img

Dani vina-Tavankut 2018.

Tavankut Bogom dano selo za uzgoj vinove loze i ove godine peti put zaredom u organizaciji udruženja vinara „Tavankut“-organizuje „dane vina

Sve više i više zasada vinograda nagnalo je uzgajivače raznih sorti ali najviše domaće autohtone sorte kevedinka, da pre pet godina započnu sa ovom manifestacijom.

I ove godine  sedamnaestog februara sa početkom u deset časova na stadionu fudbalskog  kluba „Tavankut“ održava se ova manifestacija.

Cena ulaznice je dvesta dinara i uz nju se dobija čaša sa natpisom „DANI VINA-TAVANKUT 2018

Iz ove čaše svim posetiteljima omogućeno je neograničeno konzumiranje vina svih prisutnih izlagača kojih će ove godine biti trideset.

Predsednik udruženja Ivica Davčik ističe da ove godine očekuje rekordnu posećenost posebno zbog toga što ovo selo nadomak Subotice dobija svoj vinski put.

Za sve zainteresovane na raspolaganju su radosni domaćini na broju telefona-065-973-23-03

Tomislav Mačković
Tomislav Mačković
Rođen u Subotici 1976. godine. Roditelj Nevene i Lazara, odlikovani vatrogasni oficir (vatrogasac dobrovoljac), kuvar. Pisac i novinar, fotoreporter sa jednom izdatom knjigom na bunjevačkoj ikavici pod naslovom "Pripovitke iz života tavankutski Bunjevaca". Saradnik Hrvatskih novina, Riči bunjevačke matice, subotičkih medija... Bavi se ekologijom i izraženi je kosmopolita.