fbpx
spot_img

Ona je (lepa) budućnost Srbije

Novopazarka Dolika Vasović proglašena je za najboljeg diplomca Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu za 2017. godinu.

 

Dolika Vasović

Foto: Mondo/youtube screenshot

Dolika je i prošle godine izabrana za najboljeg studenta iz oblasti medicinske fiziologije na toj visokoškolskoj ustanovi.

Ova doktorantkinja je osnovne studije završila sa prosečnom ocenom 9,93, a nagrade za najboljeg studenta Medicinskog fakulteta dobijala je na drugoj, trećoj, četvrtoj i petoj godini studija.

„Ne postoji formula uspeha, najvažnije je da volite ono što radite. Ako volite ono čime se bavite kao što ja volim medicinu, sigurno ćete imati uspeha. Ipak, ono što je bazična formula za uspeh na Medicinskom, ali i ostalim fakultetima, jesu knjiga i mnogo učenja“, kazala je Vasović dodajući da je učila i po 12 sati dnevno.

 

U razgovoru sa novinarima u rodnom gradu ona je navela da je „jako lepo biti Novopazarka u Beogradu i biti najbolja“.

„Tokom studija sam sarađivala sa fantastičnim stručnjacima koji potiču iz ovog grada, neki od njih su mi i predavali, pa je to bila potvrda da vredimo i da mi mladi treba da nastavimo dobru tradiciju koja postoji“,kazala je Dolika Vasović.

 

Snimak RTV Novi Pazar:

Ona nije želela da govori o daljim planovima u karijeri jer joj je, kako je rekla, trenutno najvažnije da položi državni ispit i završi doktorske studije.

Razmišljam o usavršavanju u inostranstvu, ali bih volela da ostanem u Srbiji„, kazala je mlada Novopazarka.

Najboljeg diplomca Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu za 2017. godinu primio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac koji je ocenio da taj grad ima izuzetno dobre studente ali i obavezu da ih podrži.

„Potrudićemo se, koliko je u našoj moći, da ubedimo određen broj tih najboljih studenata da se nakon studija i usavršavanja vrate u Novi Pazar jer razvoj grada zavisi od njih. Oni mogu biti pokretačka snaga razvoja“, rekao je Biševac.

Izvor: mondo.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.