fbpx
spot_img

Osmogodišnjak krišom sakupio novac za invalidska kolica najboljem drugaru

Kada je Pol Barnet upoznao Kamdena Hušana u vrtiću, dva dečaka odmah su postali najbolji prijatelji. Uprkos tome što je Kamden u invalidskim kolicima, Pol se nikada prema njemu nije odnosio nipodaštavački, a onda je odlučio i da za svog najboljeg drugara prikupi novac za nova kolica, koja će mu olakšati kretanje.

Pol i Kamden su počeli da se druže glumeći superheroje i praveći smešne video-snimke. Dok su se druga deca fokusirala na Kamdenov invaliditet i kolica, Pol ga nikada nije doživljavao kao drugačijeg.

Kamden, koji živi u Poveju u Kaliforniji, rođen je sa tumorom na Th2 i Th3 pršljenovima, a tumor je bio toliko velik da se formirao oko kičmenog stuba.

Iako je posle tri operacije tumor odstranjen, Kamden je ostao paraplegičar i kreće se pomoću invalidskih kolica, koja su teška, a on ponekad ima poteškoća da ih gura i upravlja njima.

Kada su njih dvojica bili na izletu, kolica su zapela i prevrnula se, a Kamden je ispao iz njih. Pol je odlučio da nešto uradi.

Pošto Hušanovi nemaju novac za nova kolica, a državna zdravstvena služba „Mediker“ pokriva troškove za jedna kolica svakih pet godina, Pol je rekao majci da želi da nabavi nova kolica za Kamdena.

Pol i Kamden imitirali su Majkla Džeksona na školskoj priredbi

Pol je na sajtu Go Fund Me pokrenuo akciju prikupljanja novca za nova kolica, koja bi mogla da budu potpuno prilagođena svim Polovim potrebama. Za dve nedelje prikupio je 5.455 dolara, uveliko premašivši prvobitni cilj od 3.900 dolara.

Izvor: RTS

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.