fbpx
spot_img

Otvoren konkurs Hjubert Hamfri programa za stipendirani boravak u Sjedinjenim Američkim Državama

vi zaposleni mladi na početku svojih karijera mogu se prijaviti za stipendirani desetomesečni boravak i usavršavanje na univerzitetima u SAD u toku akademske 2020/21. godine putem Hjubert Hamfri programa.

 

Konkurs je otvoren do 18. juna 2019. godine.

Hjubert Hamfri program Državnog sekretarijata Sjedinjenih Amerčkih Država pruža profesionalcima iz celog sveta koji tek razvijaju svoje karijere mogućnost usavršavanja kroz boravak i učenje na univerzitetima širom SAD, kao i za razvijanje saradnje sa kolegama iz SAD i drugih zemalja.

Konkurs je otvoren za državljane Republike Srbije koji su stalno zaposleni u državnom ili privatnom sektoru, sa stečenim univerzitetskim obrazovanjem i dobrim znanjem engleskog jezika. Oblasti koje su obuhvaćene programom odnose se pre svega na održivi razvoj, demokratiju i vladavinu prava i obrazovanje.

Prijavljivanje se vrši tako što kandidati treba da se prijave onlajn putem sajta. Potom svu konkursnu dokumentaciju poslati na adresu: U.S. Embassy Belgrade, Public Affairs Section, Hubert H. Humphrey Fellowship Program, Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića 92, 11000 Belgrade

Celokupan tekst konkursa sa detaljno predstavljenim uslovima i procedure za prijavu dostupan je na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja – Sekcija Stipendije stranih vlada i fondacija 2019. godine.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti putem mejla: [email protected].

Više informacija o ovom programu, dostupnim studijskim oblastima i načinu prijave možete naći na zvaničnom sajtu programa.

Izvor: najstudent.com

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.