fbpx
spot_img

Pevala se pesma kosmetska! Mlada umetnica otvorila najpoznatiji festival hrane i pića!

Istaknuta vokalna solistkinja ansambla Venac Kosova i Metohije Staša Koprivica inače poreklom iz Crne Gore koja je svoje prve muzičke korake napravila u prestonici Srbije, juče je na svečanom otvaranju renomiranog festivala hrane i pića ,,Ukus Fest“ izvela najlepše pesme Srbije i Kosova i Metohije, čime je dala svoj doprinos u domenu očuvanja kulturne baštine i tradicionalnih etno radinosti kroz muziku, govor i folkor. Svečanom otvaranju na kojem su govorili predstavnici političkog sveta, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Privredne komore Srbije i Grada Beograda prisustovali su mnogi istaknuti umetnici i radnici iz sveta muzike, kulture, pozorišta, gradskih Akademija, televizija, štampanih i elektronskih medija. Kulturni program i svečano otvaranje vodila je Gordana Stijačić dugogodišnja novinarka Radio Televizije Srbije.

Nastup Staše Koprivice bio je nagrađen dugotrajnim aplauzom, a svoje oduševljenje nisu krili predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i zamenik ministra gospodin Aleksandar Bogićević koji je u nekoliko navrata čestitao mladoj umetnici u nastojanju da očuva kulturno nasleđe svojih predaka i države Srbije. Inače, ova vokalna umetnica je često gošća na mnogim gradskim i nacionalnim festivalima, kulturnim manifestacijama i drugim događajima, te je dobro reći da je učestvovala i pobeđivala na Ohridskom Festivalu u Makedoniji, festivalu tradicionalne muzike i folklora u Trebinju, na festivalu tradicije u starom Gradu u Budvi, na Sv. Stefanu, takođe u okviru kulturnih leta Cetinja i dr. Takođe, dobitnica je značajnih povelja od lokalnih kulturnih i opštinskih institucija na Kosovu i Metohiji. Prepoznatljivost je stekla učešćem u emisiji ,,Šljivik“ Radio Televizije Srbije.

Festival će biti otvoren i danas u Metropol Hotelu, a tokom dana će se predstaviti i ostali umetnici i vokalni solisti Radio Televizije Srbije. Na manifestaciji je predstavljena široka lepeza preko 1500 proizvoda sa preko 100 izlagača iz cele Srbije i Balkana.

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.