fbpx
spot_img

Poetsko druženje u sklopu „Riječkih književnih jutra“

Hrvatsko književno društvo u subotu 28.04.2018. od 11:00 – 13:00 u Book Caffe-u Dnevni Boravak, Ciottina 12 a Rijeka Pozvani ste na još jedno poetsko druženje u sklopu „Riječkih književnih jutra“ na kojima ćemo ugostiti predstavnike sisačke poetske scene okupljene oko sisačkog Ogranka Matice hrvatske.

Povod gostovanju je nedavno objavljeni zbornik autora „Stihovnica Siska, the best of“. Predstavit će ga Siniša Matasović ujedno i urednik navedenog zbornika. Svoje pjesme čitat će autori koji su zastupljeni u zborniku i koji nam ovu subotu dolaze na Riječka književna jutra: Siniša Matasović, Žarko Jovanovski, Sanja Domenuš, Salih Kulović, Sanja Bužimkić, Asja Bužimkić, Ivan Novak, Zlatko Majsec, Matea Andrić, Robert Janeš, Branko Tompić, Katarina Tompić, Ana-Marija Borić, Đurđica Vuković, Mirjana Pejak Peki, Marijana Petrović Mikulić, Antonija Ugarković, Nerina Sarkotić, Zvonimir Grozdić… Siniša Matasović upoznat će nas o budućim aktivnostima i projektima sisačkih pjesnika.

U drugom dijelu programa otvoreni poetski mikrofon Moderatori Riječkih književnih jutra Antonija Martinčić & Valerio Orlić

Radujemo se vašem dolasku!

Valentina Novković
Valentina Novković
Diplomirala na katedri za ruski jezik i književost. Pesnikinja, književni prevodilac, prozni pisac. Radovi su joj objavljivani u mnogim časopisima u zemlji i inostranstvu. Pesme su joj prevođene na mnoge jezike. Dobitnik mnogih priznanja za poeziju i prozu. Objavila tri pesničke knjige Bezvremeno, (Draslar, 2014.), Kap na suš (Partenon, 2018.) i Odgonetke nežnosti (Liberland Art, 2021.), kao i knjigu priča Dva sata od zbilje (UKS, 2020.). Urednik je u izdavačkoj kući Liberland. Novinar portala FokusVesti. Voditelj redovnog programa biblioteke Milutin Bojić, „Razgovor sa pesnikom“. Član Udruženja književnika Srbije i saradnik Instituta za dečju književnost. Živi u Beogradu.