fbpx
spot_img

Poetsko druženje u sklopu “Riječkih književnih jutra”

Hrvatsko književno društvo u subotu 28.04.2018. od 11:00 – 13:00 u Book Caffe-u Dnevni Boravak, Ciottina 12 a Rijeka Pozvani ste na još jedno poetsko druženje u sklopu “Riječkih književnih jutra” na kojima ćemo ugostiti predstavnike sisačke poetske scene okupljene oko sisačkog Ogranka Matice hrvatske.

Povod gostovanju je nedavno objavljeni zbornik autora “Stihovnica Siska, the best of”. Predstavit će ga Siniša Matasović ujedno i urednik navedenog zbornika. Svoje pjesme čitat će autori koji su zastupljeni u zborniku i koji nam ovu subotu dolaze na Riječka književna jutra: Siniša Matasović, Žarko Jovanovski, Sanja Domenuš, Salih Kulović, Sanja Bužimkić, Asja Bužimkić, Ivan Novak, Zlatko Majsec, Matea Andrić, Robert Janeš, Branko Tompić, Katarina Tompić, Ana-Marija Borić, Đurđica Vuković, Mirjana Pejak Peki, Marijana Petrović Mikulić, Antonija Ugarković, Nerina Sarkotić, Zvonimir Grozdić… Siniša Matasović upoznat će nas o budućim aktivnostima i projektima sisačkih pjesnika.

U drugom dijelu programa otvoreni poetski mikrofon Moderatori Riječkih književnih jutra Antonija Martinčić & Valerio Orlić

Radujemo se vašem dolasku!

Valentina Novković
Valentina Novković
Diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu, odsek za ruski jezik i književnost. Bavi se pisanjem poezije i kratkih priča kao I prevođenjem. Njeni radovi se nalaze u mnogobrojnim zbornicima, elektronskim i štampanim časopisima, a neki od njih su i nagrađivani. Prvu samostalnu pesničku zbirku “Bezvremneo” objavila je 2014. Bez obzira na okolnosti, uspešno se održava na površini nade. Živi i radi u Beogradu..