fbpx
spot_img

Poreska uprava: Prijavite prihode od izdavanja nepokretnosti

Poreska uprava poziva građane da prijave prihod stečen izdavanjem nepokretnosti

Porez od izdavanja nepokretnostiPoreska uprava Republike Srbije poziva građane da prijave prihode stečene od izdavanja nepokretnosti. Kao i da plate porez po stopi od 20 odsto. Ove prijave se mogu podneti elektronski i to posredstvom elektronskih servisa Poreske uprave, e-Porezi.

Napominju da svi građanji koji izdaju nepokretnu imovinu, u obavezi su da prijave da su počeli da ostvaruju prihode od izdavanja nepokretnosti.

Procedura je sledeća, poreska prijava se podnosi nadležnom poreskom organu i to prema mestu prebivališta. Postoji rok za prijavu, obuhvata 30 dana od dana zaključenja ugovora o zakupu odnosno podzakupu.

Poreska uprava je pokrenula brojne akcije usmerene ka građanima koji ostvaruju prihode od izdavanja nekretnina. U cilju da ih informiše da su u obavezi da prijave porez, ali i načine kako najlakše mogu da  učine. Zatim, ištampala je  flajere, na taj način poziva gradjane da ispune svoju zakonsku obavezu i prijave i plate porez na prihode od nepokretnosti.

Neke procene ukazuju na to da se od 260.000 stanodavaca u Srbiji da samo jedan odsto njih plaća porez na prihode od nepokretnosti.

Poreski alarm upravo je uveden u cilju kako bi lakše bili otkriveni oni koji izbegavaju plaćanje poreza.

 

Izvor: Stefanović Besten

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Isidora Petrović
Isidora Petrović
"Život se ne meri brojem udisaja koje udahnemo, nego trenucima koji nam oduzmu dah.“