fbpx
spot_img

Poseta Knjaževsko – srpskom teatru

У уторак, 25. 02. 2014. наставници српског језика Марија Ђорђевић и Драгана Капор посетили су Књажевско-српски театар са ученицима седмог (7-3) и осмог (8-1 и 8-2) разреда.

Глумци крагујевачког позоришта извели су представу „Сеобе“ према другој књизи романа „Сеобе“ Милоша Црњанског. У одломку, „Сеобе I“  према наставном плану и програму обрађују се у осмом разреду основне школе, па су ученици били веома заинтересовани да погледају представу, а имали су и одређена знања у вези са ликовима, фабулом као и у вези са положајем Срба у Аустроугарској у 18. веку.

 

Након одгледане представе ученици су изразили задовољство што су гледали уметничко остварење које плени одличним извођењем глумаца, сценом и изванредним костимима. Посебно им се допао необичан и веома присан однос са глумцима који су на сцену излазили и из публике.

Ученици су били веома примерног понашања, како и доликује основцима, показали су културне манире, те и на тај начин доказали сврсисходност посете позоришту.

 

„ЧОВЕКУ НИЈЕ ДАТО ДА БУДУЋНОСТ ВИДИ,

НИТИ СВОЈУ СУДБИНУ КРОЗ КОЈУ ГОДИНУ ДА НАСЛУТИ.

ТО ЈЕ ЈЕДИНО БЛАЖЕНСТВО КОЈЕ ЈЕ ЧОВЕКУ ДАТО,

  ДА ОНО ШТО ГА ЧЕКА, НЕ ЗНА.

И БОЉЕ ЈЕ ТАКО!“

                                                                                                            Милош Црњански

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Marija Đorđević
Marija Đorđević
Mаrijа Đorđević, profesor srpskog jezikа i književnosti u OŠ „21. oktobаr“, veruje da je "mаštа vаžnijа od znаnjа, i zаto izvаnredаn učitelj inspiriše".