fbpx
spot_img

Potpisana oprema Đokovića sa finala Rolan Garosa na aukciji u dobrotvorne svrhe

Aukcija, koja je organizovana u saradnji sa e-Bay, zvanično počinje danas. Đokovićevi fanovi širom sveta tako će biti u prilici da izlicitiraju Novakovu potpisanu UNIQLO opremu sa ovogodišnjeg čuvenog finala na pariskoj šljaci. Sav prihod od aukcije ide Novak Đoković fondaciji.

Učesniku koji na aukciji ponudi najviše pripašće majica i šorts sa Novakovim autogramom sa meča kojim je kompletirao karijerni grend slem. Godina 2016. za Novaka Đokovića ostaće značajna ne samo po trijumfu na Rolan Garosu po prvi put u dosadašnjoj karijeri već i po nastavku niza pobeda na turnirima „velike četvorke“. Novak je tako uspeo da ispiše nove stranice teniske istorije i postane tek treći teniser kome je pošlo za rukom da osvoji četiri uzastopna grend slema. Aukcija će biti otvorena u 9 h (GMT+1) 1. jula, a završava se 4. jula u isto vreme. UNIQLO oprema biće postavljena na eBay u delu „Sportski suveniri“, podgrupa„Teniski suveniri“.

Novak-signing-sport-gearOvo je samo prva u nizu aukcija sa suvenirima koji simbolišu Đokovićev trijumf na Rolan Garosu. Na narednoj aukciji zakazanoj za 8. jul u ponudi će se naći novi predmet iz prekretnice u Novakovoj karijeri, koji će biti predstavljen tokom sledeće nedelje.

Celokupan prihod od aukcija ide direktno Novak Đoković fondaciji. Sredstva će biti uložena za finansiranje predškolskih edukativnih programa, rekonstrukciju i izgradnju vrtića i škola, kao i obuku vaspitača i nastavnika u Srbiji.

Pobeda na Rolan Garosu za mene je nezaboravan i važan trenutak. Tog dana uspeo sam da ostvarim još jedan svoj san kao teniser. Aukcijskom prodajom opreme koju sam nosio na tom meču nadam se da ćemo prikupiti značajna sredstva kako bismo pomogli deci da dostignu svoj puni potencijal i da sanjaju i ostvare velike snove, kao ja – istakao je Novak Đoković, osnivač Novak Đoković fondacije.

NDF_KadinaLukaOtvaranje-1873

Predškolsko obrazovanje može da promeni život mališana nabolje. Nažalost, uprkos njegovom značaju, svako drugo dete u Srbiji nema mogućnost da pohađa predškolske programe. Zato želimo da im pomognemo tokom ključnog perioda njihovog razvoja i obezbedimo im najbolje moguće uslove za učenje, igru i napredak kako bi jednog dana postali osnaženi pojedinci koji stvaraju bolju budućnost naše zemlje. Aukcija pruža Novakovim vernim fanovima priliku da na ovakav način podrže rad Fondacije – izjavila je Jelena Đoković, nacionalni direktor Fondacije i supruga Novaka Đokovića.

NDF LJIG-0506

Najznačajniji dosadašnji rezultati fondacije:

  • 19 obnovljenih škola
  • 37 uspešno realizovanih projekata
  • 325 porodica koje smo podržali
  • 636 obučenih nastavnika
  • 10.000 dece kojoj smo pomogli

novak-djokovic-jelena-ndf-3rd-friendship-games

Novak Đoković:

  • Prvi teniser sveta na ATP listi.
  • Đoković je u dosadašnjoj karijeri osvojio 65 ATP titula u singlu, uključujući 12 grend slem trofeja.
  • Ovogodišnji trijumf na Rolan Garosu učinio ga je osmim teniserom koji je kompletirao karijerni grend slem.
  • Jedan je od trojice tenisera koji su uspeli da osvoje četiri uzastopna grend slem turnira i prvi kome je to pošlo za rukom od 1969. godine.
  • Đoković nastupa u trećem kolu muškog singla na Vimbldonu. Meč je zakazan za petak, 1. jul.
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.