fbpx
spot_img

Potpuna dominacija: Nikola Jokić MVP NBA lige, dobio preko 90% glasova

Da se zna ko je najbolji!

IZVOR: TANJUG/AP PHOTO/STEVE DYKES

Sada je postalo i zvanično – Srbija ima najboljeg košarkaša na svetu, a to je Nikola Jokić!

Centar Denver Nagetsa konačno je proglašen za MVP-a najjače lige sveta, a sada je postalo jasno i kako su glasači glasali u ovom izboru.

Nikola Jokić je ubedljivom prednošću stigao do nagrade za najkorisnijeg igrača NBA lige, a u glasanju je učestvovalo 100 predstavnika medija uz još jedan glas koji dodeljuje publika.

Ukupno 101 glas na raspolaganju, a za MVP NBA lige Nikolu Jokića je izabralo čak njih 91! Time je Jokić stekao i uslov za dobijanje najvećeg ugovora u istoriji lige!

Da se radi o totalnoj dominaciji ne govori samo to da je Jokić dobio 90.9% glasova za najboljeg, već i koliko je malo onih koji su od glasača dobijali glasove da su baš oni MVP – Stef Kari je dobio pet takvih glasova, Kris Pol dva, a Džoel Embid, Janis Adetokunbo i Derik Rouz po jedan.

Jokić je uz 91 prvo mesto dobio i osam glasova za drugo i jedan glas za treće mesto, što je ukupno 100 glasova, pa je jasno da neko od glasača uopšte nije ni birao Srbina među pet najboljih igrača NBA lige. Bez obzira na to, Jokić je na kraju završio sa ukupno 971 poenom, daleko ispred drugoplasiranog Džoela Embida (586 poena).

Embid je dobio najviše glasova za drugu poziciju (62), dok je treći Stef Kari (32 glasa za treće mesto i 23 za drugo mesto). Potom po bodovima sledi Adetokunbo, Pol, pa potom Luka Dončić na šestom mestu sa ukupno 42 glasa.

Iza njega slede i oni sa dosta manjim brojem glasova – Demijen Lilard, Džulijus Rendl, Derik Rouz, Rudi Gober, Rasel Vestbruk…

Potpuna dominacija Nikole Jokića!

Izvor: mondo.rs

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.