fbpx

Pozdrav ljetu

Kako se pozdravlja s ljetom ? – Napiši mu nešto lijepo, do idućeg susreta, ako Bog da.

 

Pa ljeto 2015. Vjerojatno si žena. Zapravo, uvjerena sam da si žena. Samo jedna žena može u danu i oplakati i usijati atmosferu. Htjela bih krenuti ispočetka, doček ljeta je predivan, pogotovo ako ga dočekaš u Cannesu ili na prekrasnoj plaži u Nici. Hodajući po mokrim kamenčićima i udišući prekrasne mirise borova najednom  pomislim kako i Ljeto stari. Kako ni ono nije kao što je nekad bilo.

Kad si mali ne mariš o trajanju ljeta. Ljeto ti je svaki dan dokle god je sunčano i dokle god si spreman da obuješ tenisice, uzmeš najdražu igračku i istrčiš van. Onda ne postoje godišnja doba, samo ono dosadno zurenje i ostavljanje mrlja na prozoru dok tužno promatraš kad će prestati ta naporna kiša koja ti je odjednom oprala ‘ Školicu’ sa betona.

Odrastanje donosi i nove ljetne tajne. Moraš izabrati kupaći kostim i provjeriti tko je onaj zgodni dečko s bazena. A da ne govorim o haljinicama i suknjicama koje jedva čekaju prošetati tvoje preplanule noge. Da se mene pita, Nova godina bi počinjala krajem Ljeta. Ljetne noći nisu mogle  biti ljepše provedene nego u Lloret de Maru, razmišljam vadeći kožnu jaknu i dugačke traperice iz ormara. Ljetu šaljem pozdrav, dogodine.

Naravno, val vrućine nas uvijek može iznenaditi – još nije gotovo. Pa Ljeto je ipak – žena!

Sara Matijević
Sara Matijević
Maturantica Opće gimnazije, rođena 2.5.1997. u Osijeku. Najdraži hobi mi je čitanje, volontiram u Gradskoj knjižnici i čitaonici a u budućnosti bih se htjela baviti zanimanjem vezanim za književnost.