fbpx
spot_img

Poziv Udruženjima za učestvovanje na sajmu CSO Kragujevca

Moć građanskog zajedništva Kragujevca
Moć građanskog zajedništva Kragujevca – CSO Sajam

Udruženje Interaktiv, Udruženje SWITCH i Kancelarija za mlade Kragujevac pozivaju CSO – Udruženja Građana iz Kragujevca da 6. aprila 2019. godine od 10 do 16 časova učestvuju na sajmu organizacija civilnog društva u Kragujevcu, kao najave Međunarodne nedelje civilnog društva 2019 (ICSW).

Kroz održavanje sajma u pešačkoj zoni u Kragujevcu organizacije će predstaviti svoje programe, projekte i aktivnosti. I povezati se međusobno kako bi obezbedili veći uticaj u zajednici i veću participaciju građana u svojim redovima. Cilj događaja je predstaviti građanima programe Udruženja i animirati ih da se uključe u aktivnosti.

Događaj se organizuje kao najava međunarodne nedelje civilnog društva, koja se organizuje u Beogradu od 8. do 12. aprila 2019. godine. Predstavlja ključno globalno okupljanje civilnog društva i drugih aktera da se konstruktivno uključe u pronalaženju zajedničkih rešenja za globalne izazove. Po prvi put, u više od 20 godina organizovanja ovog međunarodnog okupljanja; CIVICUS će u partnerstvu sa Građanskim Inicijativama iz Beograda održati svoje vodeće događaje u regionu Balkana. Lokalni događaji održaće se u 10 gradova u Srbiji, između ostalih u Kragujevcu. Dok će centralni događaj, tj međunarodna konferencija biti održana u Beogradu u pomenutom terminu.

SAJAM CSO Kragujevac 6. April:

Za svako Udruženje-učesnika sajma biće obezbeđen štand na kome može postaviti promo materijale i razgovarati sa građanima kako bi ih informisali o svojim aktivnostima, projektima i animirati ih da se uključe. Svi štandovi će biti pokriveni pagodama-šatorima i postavljeni u delu pešačke zone ispred Hotela Kragujevac, između Centrotekstila i Zlatne ruže. Tokom sajma, organizovaće se polusatne promocije svake od organizacija kroz panel diskusije na kojima mogu predstavljati svoj rad i programe građanima, predstavi svoje aktivnosti, prošle i buduće projekte. Vrednost događaja je i povezivanje CSO međusobno, kroz zajedničko diskusiju tokom trajanja sajma: Kako možemo bolje?

Prijavu su besplatne i možete ih podneti na sledećem linku – PRIJAVE za CSO Sajam

*Rok za prijavu udruženja je 1. april do 12 časova do kada se sa osnovim iformacijama mogu prijaviti putem mejla. Za dodatne informacije možete nas kontaktirati ili pisati u FB grupi – Moć građanskog zajedništva Kragujevca – ICSW 2019 LOKAL

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.