fbpx
spot_img

Premijera predstave „Kamenje“/Pozorište za decu Kragujevac

Obaveštavamo Vas da ćemo u okviru manifestacije „Noć pozorišta „u subotu 21. novembra 2015. od 14h do 17h organizovati slobodan ulaz za sve posetioce na probu predstave „Kamenje“.
DSC_3153
Premijera predstave „Kamenje“ zakazana je za 27. novembar 2015.god. u 19h.
Predstava „Kamenje“ bavi se problemom vršnjačkog nasilja i namenjena je tinejdzerima, tj. deci uzrasta dvanaest i više godina. Tekst „Kamenje“ preveden je na više od 25 jezika i igra se širom sveta. A u ovoj sezoni 2015/16. Pozorište za decu Kragujevac je dobilo ekskluzivno pravo na tekst u smislu da imaju pravo na korišćenje teksta jedini u Srbiji.

Ključno pitanje koje komad „Kamenje“ T. Likosa i S. Natsua, australijskih pozorišnih stvaralaca, postavlja nije da li su Mili i Divlji krivi za zločin koji su počinili, već da li je krivac okruženje u kome rastu, a koje problem prepoznaje tek kada se nesreća dogodi.

Predstave poput ove, otkrivaju da je pozorište  bitan instrument za edukaciju, jer ptuža direktan – živi susret sa problemima, umesto virtualne otuđenosti.

Režija i adaptacija: Petar Lukić
Muzika: Pietro Pirreli
Scenografija: Anna Kolbjanova
Kostim: Anna Kolbjanova
Grafička oblikovanje: Anna Kolbjanova i Saša Radovanović
Foto i video: Saša Radovanović
Igraju: Petar Lukić i Vladimir Đoković
Pozorište za decu Kragujevac
Pozorište za decu Kragujevachttp://www.pzdkg.org/
Pozorište za decu Kragujevac je, rešenjem Skupštine grada Kragujevca, osnovano 27.06.2003. godine i jedno je od najmlađih pozorišta te vrste u Srbiji. Organizator je Međunarodog lutkarskog festivala "Zlatna iskra" na kome iz godine u godinu učešće uzima sve više vodećih svetskih pozorišta.