fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Kako da očistite uši?

Uvek ste se pitali zašto morate da čistite uši. Kako da to uradite? Zašto se ušni vosak nakuplja u ušima? Zbog čega je potrebno da redovno čistimo uši? Odgovori na ova pitanja slede u nastavku ovog članka.

Sumpor je uglavnom potreban za zaštitu uva. On gradi vodootpornu barijeru protiv prljavštine i mikroba. Takođe stvara kiselu sredinu i sprečava upale izvan bubne opne. Bakterije i gljivice ne mogu da opstanu u takvom okruženju.

Kako sada da očistimo uši?

Činjenica je da ne morate da čistite uši! Sve što je potrebno, jeste  redovno ispiranje dela uva koji je vidljiv. Dovoljno je da operete uši sapunom i vodom ili šamponom kada se kupate ili perete kosu. Takođe možete da obrisate uvo peškirom da biste uklonili višak vode. Ovo je maksimum koji stručnjaci preporučuju. 

Takođe možete da koristite štapiće za uši. Budite nežni prema ušima, jer koža spoljašnjeg slušnog kanala je jako tanka i osetljiva, pa može  lako da se povredi. Obavežno ako primetite da vam sluh slabi ili osećate bol u uvu, obavezno se obratite ortorinoralingologu.

Prijatelj portala Pokazivač:

You Tube kanal: Zdravlje i lepota-Ema 

Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.